.

Nagy forgalmú nem létező légitársaság
Nem létező légitársaság létező repülőgépei


A légitársaságokat leginkább a gép függőleges vezérsíkjára felfestett logókról lehet beazonosítani. Bolondok is lennének nem kihasználni a hatalmas felületet reklámra. Azonban Las Vegas repülőterére rendszeresen érkeznek olyan repülők, amelyeken a lajstromszámon kívül nincs jelölés. A nagy utasszállító gépeken csupán egy piros csík van. Nem szerepelnek a menetrendben, és nem is a termináloknál áll meg.
 
Ezek a titokzatos repülőgépek a nemlétező Janet légitársaság gépei. Legalábbis félhivatalosan így nevezik. A Légitársaság szigorúan titkos, az évek során csak némi infót sikerült összegyűjteni róla.

A repülőgépek leszállásnál és felszállásnál is előnyt élveznek a polgári járatokkal szemben. A beszállás sem a hivatalos termináloknál történik, hanem a gép elgurul a reptér végében álló elkerített területre. Ennek a területnek saját kapuja van fegyveres őrséggel. Komoly autóforgalom zajlik a kapun keresztül az autók az elzárt területen parkolnak.
Először 1972-ben figyeltek fel a gépre, a célállomása Dreamland, https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTt999dIkWyQss2MPmV9-gThtH4rDO7Fs4dm5ItiIUo0Uzxjat1xwvagyis az 51-es körzet volt. Igen, az az 51-es körzet, ahol a hívők szerint a lezuhant ufókat tárolják. De a gépek felbukkantak még a környék több katonai repülőterén is.

A flotta tulajdonosa az amerikai védelmi minisztérium, de az EG&G amerikai hadiipari beszállító üzemelteti. A repülőgépekkel Las Vegasból naponta több százan ingáznak több nevadai katonai támaszpontjára a dolgozók. Az 1990-es évek elejéig a Janet repülőgépei ezen túl gyakran repültek a kaliforniai Burbank repülőterére is, amely többek között a Lockheed katonai repülőgépgyártó központja is volt.
A társaság nevének eredete ismeretlen, a JANET hívójelet a mai napig használják, a repülőgépek így azonosítják magukat a rádión. Egyes elméletek szerint a JANET a "Just Another Non-Existent Terminal" ("még egy nemlétező terminál") rövidítése. Ez arra utalhat, hogy az utasszállítók a Las Vegas-i repülőtéren nem az utasterminálokon, hanem a repülőtér északnyugati kerítésén belül található EG&G épületnél vesznek fel utasokat. Más elmélet szerint a név a „joint air network for employee transportation”, vagyis közös légi hálózat az alkalmazottak szállítására.
 
A Janet flottája hat darab, jól látható vörös csíkkal fehér színűre festett Boeing 737–600-ból, valamint öt, kevésbé feltűnően kék csíkkal festett, légcsavaros kisgépből áll Korábban lízingelt gépek voltak, Az újabb Boeingeket az Air China és a mára csődbe ment China Southwest Airlines kínai légitársaságoktól vásárolták.


Forrás:  fényörvény.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china