.

Működő pendrive-ot találtak egy leopárdfóka több mint egy év után felolvasztott ürülékébenMűködő pendrive-ot találtak egy leopárdfóka több mint egy év után felolvasztott ürülékében Új-Zélandon.


Leopardfóka

Az új-zélandi Országos Víz- és Légkörkutatási Intézet (NIWA) tengerbiológusa, Krista Hupman vizsgálta meg az egy évvel korábban begyüjtütt, és lefagyasztott leopardfóka ürülékét, amiben meglepő dolgot talált, egy pendrive-ot.
A minták azért fontosak, mert azokból ismerhetik meg  ezeknek az antarktiszi ragadozóknak az étrendjét, bepillantást nyerhetnek egészségi állapotukba és képet kaphatnak arról, hogy hogyan élnek Új-Zéland vizeiben - olvasható a NIWA honlapján.

Krista Hupman és a LeopardSeals.org nevű helyi szervezet munkáját rengeteg önkéntes segíti szerte az országban, akik begyűjtik a mintákat és elküldik őket elemzésre.

2017 novemberében egy sovány leopárdfókától gyűjtött ürüléket egy helyi állatorvos az Új-Zéland Déli-szigetén lévő Invercargill egyik strandján, majd a mintát elküldte Hupmannak, aki el is helyezte azt a NIWA egyik fagyasztójában.

A minta több mint egy éven át pihent az intézetnél, mígnem két önkéntes megkezdte a feldolgozását. A nem túl kellemes procedúra keretében a mintákat először felolvasztják, majd alaposan átrostálják, szétválogatva a csontokat, tollakat, a hínárt és egyéb dolgokat.A két önkéntes az utóbbi szakaszban fedezte fel a pendrive-ot.
"Nagyon aggasztó, hogy ezeknek a lenyűgöző antarktiszi állatoknak ilyesfajta műanyagok kerülnek a gyomrába" - mondta Jodie Warren, az önkéntesek egyike.

A pendrive-on oroszlánfókákról találtak fotókat és egy videót is

Az elmúlt év viszontagságai ellenére a pendrive meglepően jó állapotban volt, ezért néhány hétig hagyták száradni annak reményében, hogy sikerül megnézni a rajta lévő információt.

Az intézet munkatársainak sikerült életre kelteniük az eszközt, rajta fotókkal, méghozzá oroszlánfókákról, amelyeket az Új-Zéland déli vidékén lévő Porpoise Baynél kaptak lencsevégre, valamint egy videót, amelyen egy nőstény oroszlánfóka játszik a kicsinyével a sekély vízben.A felvételek készítőjére utaló egyetlen nyom egy kék színű kajak orra, amely belóg a fotókba.

A pendrive-on talált videó:


<iframe width="690" height="388" src="https://www.youtube.com/embed/4cfjIOXJsao" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


MTI.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china