.

Most már igazoltan 29 ezer éves a boszniai piramisA bosnyák származású, Texasban élő Samir Osmanagic nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy bebizonyítja a boszniai Viszoko mellett emelkedő hegy piramis voltát. Mindig is érdekelte szülőföldjének rejtélyes piramis formájú hegye és a köré fonódott legendák eredete.
A környék vizsgálatával arra a meggyőződésre jutott, hogy környező hegyek nem is egy, hanem mindjárt négy piramist rejtenek.
Elmélete tudományos berkekben gúnyos mosolyt fakasztott a régészek arcán.
Ennek ellenére Osmanagic meggyőződése nem változott. 2005-ben saját pénzén, hosszas hivatalos procedura után kezdett bele a feltárásokba. A feltárásokat évről-évre folytatva azonosította a négy piramist: amiknek nevet is adott. Nap piramisa (Pyramid of the Sun), Hold piramisa (Pyramid of the Moon), Sárkány piramisa (Pyramid of the Dragon), Szeretet piramisa (Pyramid of Love), a Földanya Temploma(Temple of Mother Earth) ami nem piramis, de emberkéz alkotta terület.  A felszín alatt körülbelül 6 négyzetkilométert behálózó járatrendszert (Ravne Tunnels) sikerült feltárnia.
Míg eljutott idáig, nem volt könnyű dolga, de mára az ásatás eredményei a legkitartóbb kételkedőket is kezdik meggyőzni, hogy ezek a hegyek valójában ősi piramisok.
 

Az ez évi régészeti munka során felszínre került bizonyítékok arra fognak kényszeríteni minket, hogy újragondoljuk történelmünk és kultúránk fejlődésének azt az értelmezését amely csupán 9 000 évvel ezelőttre teszi kezdetét.- nyilatkozta Osmanagic

A piramis építésének korát a szénizotópos vizsgálat 29.000. azaz Huszonkilencezer!!! évben határozta meg.  Ez az eredmény  szépen illeszkedik a 2012-ben talált 24 800 éves mintához, amit egy mélyebben fekvő betonréteg felett találtak (Az archeológiában a felső rétegekbőlaz alsóbbak felé haladva idősebb kulturális rétegekkel találkozunk) Ebből arra következtetnek, hogy a struktúra építése 30 000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

Lényegében ez azt jelenti, hogy az emberiség kultúrája jóval régebbi, mint ahogy a mai tudomány állítja. 

Ezen a területen a jégkorszak előtt évezredeken kersztűl olyan társadalom élt, amely szervezettségében és technikai tudásában mintegy 10.000. évvel megelőzte és meghaladta az eddig legősíbbnek hitt egyiptomi civilizációt

Az idei feltárási időszak felfedezései a Ravne alagútrendszert is érintették. A Nap piramis felé vezető járatban a csapat több megalittömböt is talált. Augusztusban 400 méterrel a bejárattól fedezték fel az eddigi legnagyobb (25 000 kg) súlyú megalittömböt.

Nagy mennyiségű tárgyi lelet került még begyűjtésre a nagyméretű megalit terméhez kapcsolódó járatokból, például kőre felvitt festmények, művészeti elemek és egy sor elgondolkodtató faragott talp- és lábábrázolás.


A rejtőzködő piramis
A magharakademia.hu cikke alapján

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol