.

Miután kivégezték, még 60 évig élt.Wenseslao Moguel részt vett az 1910-es évek véres mexikói forradalmában, amiért 1915-ben kivégezték. Híressé viszont nem ez tette, hanem hogy ennek ellenére csak 1975-ben halt meg.

Moguelt azután fogták el, hogy a lázadók egyik vezéralakja, Pancho Villa vereséget szenvedett az alkotmánypártiaktól, a követőire pedig kegyetlen büntetés várt. A társaival együtt Moguelt is árulónak bélyegezték, és tárgyalás nélkül halálra ítélték.

A forradalom alatt a halálos ítéleteket általában kivégzőosztaggal hajtották végre: kilenc katona egyszerre lőtt az elítéltre, majd egy tiszt egy tizedik golyóval, valamelyik létfontosságú szervre leadott kegyelemlövéssel nyomatékosította az ítéletet.

Moguel 1915. március 18-án állt a kivégzőosztag elé, ahol annak rendje és módja szerint el is dördült a kilenc lövés, a tizedik golyót pedig a egyenesen a fejébe kapta. Érthető módon a végrehajtók annak tudatában hagyták el a helyszínt, hogy elvégezték a dolgukat.

Moguelnek azonban földöntúli szerencséje volt – már ha fogalmazhatunk így egy épp sortűzzel illetett bukott lázadó kapcsán –, és túlélte a saját kivégzését. Bár kínzó fájdalom gyötörte, megvárta, amíg a katonák távoznak, majd ő is elvonszolta magát, és sikerült biztonságba húzódnia.

Noha súlyosan megsérült, végül sikerült felépülnie. Két évtizeddel a történtek után, 1937-ben vált igazán ismertté, amikor egy rádióműsorban mesélte el a nem mindennapi történetét. Még becenevet is kapott, ő volt El Fusilado, vagyis A Kivégzett. Az arca ugyan egész életére deformálódott, cserébe ez az élet még további hatvan éven át tartott: a 25 évesen kivégzőosztag elé állított Moguel végül 85 év körüli kort élt meg.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china