.

Mitől lehet büdös a szánkNem csak az elhanyagolt, romló fogsor és szájhigénia hiánya okozhat rossz szagú lehelletet

Orvosok felfedezték a kellemetlen szájszag újdonsült okát: parazitától származó fertőzés.


Magyaroszág első helyen szerepel a paraziták által okozott fertőzések rangsorában. Kovács Lajos a Magyar Parazitológia Intézet vezetője, infektológus a Medicinának adott interjúban kifejtette: 

A kellemetlen szájszagot PARAZITÁK okozzák.

"Alig pár éve még az orvosi kamara is azt vallotta, hogy a rossz szájszag a szájüregben keletkezik. A későbbi tanulmányok azonban kimutatták, hogy az egyes gyomorproblémák is fontos okozói lehetnek (melyek parazitafertőzés esetén jelentkeznek). A tudósok arról is tájékoztattak, hogy ezeket a teljesen «normális tüneteket» rossz ötlet figyelmen kívül hagyni. A paraziták által okozott fertőzés az emberi szervezetben sok különféle komoly betegséget okozhat."

" Igazából nagy hiba azt gondolni, hogy a paraziták egyszerű férgek. Rengeteg különféle élősködő faj élhet különféle szervekben, melyek sok különböző hatást fejthetnek ki. Emellett a férgek, azaz pontosabban a bélférgek, rendkívül veszélyesek. Szó szerint tönkreteszik a beleket, elrohasztják őket, ami végül halálos kimenetelű is lehet. A férgeket nagyon nehéz beazonosítani és elpusztítani.
"Szinte mindenkit megfertőznek a paraziták. Viszont a legtöbbjük jelenlétét rendkívül nehéz kimutatni. Az orvosok pedig csak azután tudják elkezdeni a kezelést, amikor a parazita fertőzés jelenléte már egyértelmű. Még a test felnyitása során is nagy kihívást jelent megtalálni az élősködőket. Legalább is a legtöbbjüket."

A parzita fertőzés első jele, a kellemetlen szájszag. A további komplikációk elkerülése érdekében ilyenkor érdemes szakorvoshoz fordulni.
 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol