.

Mit tud az elektromos Ford FocusA Ford legújabb elektromos hajtású modellje, a Focus Electric.


Az elektromos Ford Focus szinte pont úgy néz ki, mint a normál változat, és vezetni is hasonló, leszámítva azt, hogy nincs hangja
 

Az új generációs Focus Electricet egy 145 LE teljesítményű elektromotor hajtja, a 33,5 kWh-s akkumulátorral a hatótávolsága elérheti a 225 kilométert. Az autósok egy CCS (Combined Charging System) szabványú gyorstöltővel csatlakoztathatják az európai úthálózat mellett, illetve a szervizállomásokon és pihenőhelyeken telepített egyenáramú gyorstöltő pontokra, ahol mindössze 30 perc alatt 80 százalékos szintre tölthetik fel autójuk akkumulátorát.

Ha ugyanezt a csatlakozót egy 32 amperes váltóáramú háztartási konnektorba dugják be, a Focus Electric 225 kilométeres hatótávolságához szükséges energia betöltése 5 óráig tart, ám már 3-4 órányi töltéssel is 150 kilométerre elegendő áramot ‘tankolhatnak’. A felmérések szerint az emberek 90 százaléka 100 kilométernél kevesebbet autózik naponta, és az autókkal megtett távolság napi átlaga mindössze 45 km.


A vadonatúj Focus Electric egyike annak a 13 új elektromos modellnek, melyet a Ford a következő öt év során 4,5 milliárd dollár befektetéssel tervez bemutatni világszerte. Ezek között lesz az F-150 Hybrid, a Mustang Hybrid, a Transit Custom plug-in hybrid, néhány önvezető hibrid és egy tisztán elektromos hajtású, kisméretű SUV, melynek hatótávolságát 480 kilométerre tervezik.

A Ford előrejelzései szerint a hibrid, plug-in hybrid és tisztán elektromos hajtású járművek globális kínálata a következő tizenöt év leforgása alatt meghaladja majd a benzinmotoros autókét


Az elektromos autók népszerűsítésére E-TourEurope néven évente rendeznek hosszútávú versenyeket. Az idén június 9-én indul Münchenből és júnus 18-án Salzburgban futnak be a távot teljesítő kocsik.
Az  elektromos járművek versenyét immár a negyedik alkalommal rendezik meg. A Ford csapata a verseny során szeretné bizonyítani, hogy ma már az elektromos autózás nem pusztán a nagyvárosokra korlátozott közlekedési forma, és hogy környezetkímélő módon nagyobb  távolságok is megtehetők.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol