.

Mit okozhat a túlsúly?Az elhízás korunk járványszerűen terjedő betegsége, mely az egész világon rohamosan terjed mind a felnőtt, mind a gyermek korosztályban. Az elhízás nemcsak esztétikailag nem kívánatos jelenség, hanem számos betegség előidézője is, mint például a magas vérnyomásé.Mit nevezünk magas vérnyomásnak?
 

Amikor szív vért pumpál a a erekbe azt egy bizonyos nyomással teszi.  Aztán a vér visszafelé áramlik, nyomása csökken, és a kitágúlt szív kamrába már így ármlik be.  Amikor a szívizom összehúzza a szívkamrát a nyomás megnő, ezzel a nyomással indul vérünk a következő körútra.  Ezt a két értéket mérik.
A vérnyomás normálisnak tekintett értéke 120/80 hgm.   140 hgm felett  már magas vérnyomásról beszélünk.


A magas vérnyomás az elhízottak körében hatszor gyakoribb a normál testsúlyú társaikhoz képest.
 
Fiatal egyéneknél, a testsúlygyarapodás is kockázati tényezőként szerepel a magas vérnyomás kialakulásában. 10 kilogramm súlynövekedés 3 Hgmm-el magasabb szisztolés és 2,3 Hgmm-el nagyobb diasztolés vérnyomás értéket eredményez.  Ez a 10 kilogrammos súlygyarapodás, a kardiovaszkuláris megbetegedés kockázatát 12 százalékkal emeli és 42 százalékkal az agyi infarktusét. A magas vérnyomás azoknál az egyéneknél még gyakoribb, akiknek a zsír lerakódása a hason jelentkezik.
 
A magas vérnyomás vezető oka a jelentős súlygyarapodás. Úgy tűnik, hogy a kóros veseműködés nemcsak oka, hanem következménye is az elhízás okozta magas vérnyomásnak.


A megnövekedett zsírszövet állomány azt igényli, hogy megfelelő vérellátása legyen. Ez úgy érhető el, hogy a szív növeli a keringő vér nyomásátt, hogy a zsírszövetkbe is elegendő vér jusson.. A zsírszövetekkel megnövelt szervezet érhálózatába csak nagyobb nyomás tudja eljuttatni a vért ami a szívre többlet munkát terhel.
 

Mit tegyen a túlsúlyos magas vérnyomásos beteg?
 
Életmódbeli változások mindenképpen javasoltak. Első lépésként legfontosabb a fogyókúra elkezdése és rendszeres fizikai aktivitás beiktatása a mindennapokba.
Úgyogy marad a mozgás, a felesleges zsírrétegek leadása és amíg helyre nem áll a szervezet egyensúlya az orvos által javasolt vérnyomáscsökkentő szedése, ami az okot nem, csak a tünetet szünteti meg.

Vizsgálatokat végeztek annak eldöntésére, hogy a testsúly csökkentő gyógyszerek a vérnyomás csökkentésében is jótékony hatást fejtenek-e ki. A jelenleg forgalomban lévő súlycsökkentő gyógyszerek közt nem találtak eddig olyat, amelyre ez az állítás igaz lenne.  - írja a wbbeteg
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china