.

Mire való a farmeren a kis zseb?Sok minden nem fér bele, legtöbben csak dísznek gondolják, pedig egykor tényleg volt funkciója, még ha ez lassan feledésbe is merült.


Az Independent járt utána annak a rejtélynek, hogy az apró rejtett zseb miért van a nadrágokon. Története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza. Némi nyomozás után a választ végül a Levi’s blogján találták meg.

 
Több, mint 200 éve az első farmereknek még négy zsebük volt. Egy hátul, kettő elől, meg a kicsi. A Levi’s ezt a zsebet órazsebnek hívja. A 1800-as években a vadnyugaton a cowboyok még a mellényzsebükben tartották a láncos óráikat. A Levi’s akkor úgy gondolta, hogy az órát, akár a farmerben is tarthatnák, ezért kitalálták a kisebb zsebet. Azóta sok idő eltelt és a nadrágok fazonja is változott, de a kicsi zseb érdekes módon megmaradt. Manapság már nem csak órát, hanem gyufát, vagy éppen aprópénzt is tartanak benne az emberek.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china