.

Mire tanít az iskola"Dolgozó nemzetet akarok, nem gondolkodót." - mondta John D. Rockefeller 1902-ben és adott 100 millió dollárt az iskolarendszer kialakítására


Azóta is ez a rendszer múködik, de most már nem csak Amerikában, hanem Euópában is.

 
A tudásra szükség van, csak az a kérdés milyen tudásra. A jelenlegi iskolarendszer a központosított, államilag irányított tantervvel, nem a kreativítást, hanem a lexikális tudás bebiflázását helyezi előtérbe. Az iskolákban nem az önálló gondolkodás kifejlesztése a cél, hanem azt kell megtanulnunk, a bajokat csak úgy kerülhetjük el, ha  megfelelnünk a hierarchiában felettünk lévők akaratának.
 

Iskolában ilyen a "jógyerek"
 
Persze a jelenlegi iskolarendszernek is meg vannak a letagadhatatlnal előnyei. Megtanít írni, olvasni és számolni. A további előnyöket már nagyítóval kell keresni. Az hogy kívülről kell fújni a 100-200 éve élt költők egyes verseit, vagy dolgozatot kell írni Kányádi Sándor – Valaki jár a fák hegyén című mővéből, nem fejleszti az egyén problémamegoldó képességét, csupán leköti szellemi kapacitását. Ezt a fajta tantervet nem lehet személyiság fejlesztőnek nevezni.
Az is furcsa, hogy az iskolákban az összefogás helyett a versenyszellem uralkodik. Nem a közös munka kap hangsúlyt, hanem egyéni eredményekre koncentrálnak. Ezáltal erősödik a diákok közti rivalizálás, és másik legyőzése okoz sikerélményt.
A középiskolát végzett diákok, több felmérés szerint is, pár évvel az iskola befejezése után, a fejükbe vert lexikális tudás 90-95 százalékát elfelejtik. Azt viszont egy életre megtanulták, hogy érvényesülni csak a főnökuk kivánalmainak teljesításável lehet. Ez gyűrűzik végig az egész társadalmon a segédmunkástól kezdve a legfelső szintekig.

Mind a nyugati világban, mind a volt keleti blokkban az új generációkat nem a gondolkodásra, hanem a hatalmi rendszer elfogadására nevelték. Ez olyan jól sikerült, hogy a felnőtt generációk ma sem a rendszerben, hanem azok vezetőiben látják a hibát.

Csend, rend, fegyelem

Ennek következtében a tanult emberek sokaságát sikerült félrevezetni és megosztani azzal a hittel, ha az általuk preferált vezető kerül hatalomra, akkor majd jobb lesz. Viszont a történelem tanúsága szerint a választás  végeredménye (a vezetőhöz közel álló kedvezményetteket kivéve) teljesen mindegy. Aki kiszolgálja hierrchiában felette lévőt az érvényesül, aki nem, az megy a sűlyesztőbe.
 
Bárkit is választanak meg, ugyan az a hatalmi politika folytatódik, csupán más-más részlet kerül előtérbe. Viszont az iskolák temetikája maradni fog, hiszen bárki is van a hatalomban, fontos számára, hogy az emberek elfogadják és természetesnek tartsák az iskolában megtapasztalt érvényesülés módját. 
Igy válik kezelhetővé a társadalom és így teljesülhet John D. Rockefeller célja.

"Dolgozó nemzetet akarok, nem gondolkodót."Dolgozó nemzet
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china