.

Mindent lebénít az oroszok elektronikus bombájaA korszerű hadviselés elképzelhetetlen elektronikus berendezések nélkül. Itt nem csak a csapatok egymás és a parancsnokság közti kapocsolattartásra, hanem a célra vezetett bombák, távirányítású drónok, repülőgépek, hadihajók, rakéták, elhárító rakéták,  vagyis a teljes hadsereg elektronikára támaszkodó műkodésére kell gondolni. Ha ezekben hiba keletkezik, az egész hadsereg csupán tehetetlen, egyenruhás emberek találkozóhelyévé válik.
 

Pont ezt az elektronikára alapozott hadsereget tudja hatástalanítani az oroszok elektronikus bombája.
Oroszország egy friss propaganda-jelentésben azt állítja , hogy egyetlen „elektronikus bombával” képes megbénítani a teljes Észak-Korea felé tartó amerikai hadiflottát.

Ezzel a technikával az oroszok saját bázisaik fölé is képesek olyan elektronikus zavaróernyőket telepíteni, amelyekkel végső soron láthatatlanná tehetik azokat az ellenséges radarok képernyői számára.

A beszámoló az orosz elektronikus hadviselés célpontjai közé sorolja a műholdakat is, amelyeket szintén semlegesíteni tudnak.
A jelentést nem lehet csak megtévesztő propaganda anyagnak tekinteni, mert 2014-ben a Fekete-tengeri orosz hadikikötőt tulságosan megközelítő Donald Cook amerikai rombolót egy fegyvertelen SZU 24-es harci gép tett  harcképtelenné ezzel a módszerrel.
 

A propaganda jelentésnek nevezett figyelmeztetést vélhetően emlékeztetőnek szánták Donald Trumpnak, mivel az új elnök politikája elég kiszámíthatatlan. A bejelentést megelőzően Donald Trump több romboló, egy cirkáló, valamint egy tengeralattjáró kíséretében a Koreai-félszigethez vezényelte az amerikai Carl Vinson atommeghajtású anyahajót, melyen közel 100 repülőgép áll készenlétben.
Az elnökválasztási kampányban hangoztatott tárgyalásos megoldások helyett, a Sziriában történt állítólagos vegyifegyver használat miatt, Trump kivizsgálás és bizonyítékok nélkül támadta meg a szír légierő repülőterét.  Ez a hadüzenet nélküli támadás Szíria ellen  joggal  fokozza az oroszok éberségét a partjai közelében megjelenő amerikai haderő miatt.

Talán ezzel az emlékeztetővel kívánták figyelmeztetni Trumpot, hogy eszébe ne jusson valamilyen meggondolatlan akciót elrendelni Oroszország csendes-óceáni partjainak közelében.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a főparancsnok tovább erősíti az amerikai haderő jelenlétét, és a jövő héten a Japán-tengerre küldi a Ronald Reagan és a Nimitz anyahajókat. - írja az ATV. 
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol