.

Milyen strandot terveznek a spanyolok erre a nyárraLátványos videó mutatja be hogyan nézhet majd ki idén a strandolás a koronavírus-járvány után.

 

A Spanyolország észak-nyugati részén lévő Sanxenxo önkormányzata már készül a koronavírus-járvány utáni időkre. A galíciai település népszerű strandján, a Praia de Silgaron öt elkülönített szekciót hoznak létre, amelyeken összesen 780, egyenként kilenc négyzetméteres területet alakítanak ki, oszlopokkal és kordonokkal elhatárolva. A fertőzések kockázatának csökkentésére a napozóhelyeket másfél méteres távolság választja majd el egymástól. A partszakaszon elöl ás hátul egy-egy sávot tartanak majd fenn a sétálóknak.
 

 

A part felosztásával a strand eredeti kapacitásának mindössze fele, háromnegyede áll majd a látogatók rendelkezésére – írja az El País. A napozóhelyeket nem lehet előre lefoglalni, a vendégeket pedig kísérők fogadják majd a rend fenntartása végett.

A galíciai kezdeményezés máshol is mintául szolgálhat Spanyolországban. A Sun szerint például a Costa Braván lévő Lloret de Mar hasonló felosztást tervez, azzal a különbséggel, hogy ott a szekciókat az eltérő korosztályoknak alakítanák ki: egy lenne az időseknek, egy a gyermekes családoknak, egy pedig a gyermektelen felnőtteknek és baráti társaságoknak.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/IRaiOh8LLJs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Spanyolország azon országok között van, amelyeket a leginkább sújtott a koronavírus-járvány. Eddig 256 855 embert fertőzött meg a vírus, és 26 070-en haltak meg tőle.

A spanyol kormány négy szakaszt határozott meg az óvintézkedések feloldására, egy-két kivételtől eltekintve mindenhol jelenleg az előkészítő, nulladik fázis van érvényben. A tartományok túlnyomó többsége, kivéve Malagát és környékét, máus 11-től, hétfőtől már átlépne az egyes fázisba, amely lehetővé teszi például az éttermek teraszainak részleges megnyitását, a szállodák újranyitását a közös helyiségek használata nélkül, valamint a vallási helyszínek, kulturális intézmények újbóli látogathatóságát korlátozott létszám mellett.
Malagán és környékén még egy hétig várni kell a korlátozások enyhítésére.

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol