.

Milyen strandot terveznek a spanyolok erre a nyárraLátványos videó mutatja be hogyan nézhet majd ki idén a strandolás a koronavírus-járvány után.

 

A Spanyolország észak-nyugati részén lévő Sanxenxo önkormányzata már készül a koronavírus-járvány utáni időkre. A galíciai település népszerű strandján, a Praia de Silgaron öt elkülönített szekciót hoznak létre, amelyeken összesen 780, egyenként kilenc négyzetméteres területet alakítanak ki, oszlopokkal és kordonokkal elhatárolva. A fertőzések kockázatának csökkentésére a napozóhelyeket másfél méteres távolság választja majd el egymástól. A partszakaszon elöl ás hátul egy-egy sávot tartanak majd fenn a sétálóknak.
 

 

A part felosztásával a strand eredeti kapacitásának mindössze fele, háromnegyede áll majd a látogatók rendelkezésére – írja az El País. A napozóhelyeket nem lehet előre lefoglalni, a vendégeket pedig kísérők fogadják majd a rend fenntartása végett.

A galíciai kezdeményezés máshol is mintául szolgálhat Spanyolországban. A Sun szerint például a Costa Braván lévő Lloret de Mar hasonló felosztást tervez, azzal a különbséggel, hogy ott a szekciókat az eltérő korosztályoknak alakítanák ki: egy lenne az időseknek, egy a gyermekes családoknak, egy pedig a gyermektelen felnőtteknek és baráti társaságoknak.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/IRaiOh8LLJs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Spanyolország azon országok között van, amelyeket a leginkább sújtott a koronavírus-járvány. Eddig 256 855 embert fertőzött meg a vírus, és 26 070-en haltak meg tőle.

A spanyol kormány négy szakaszt határozott meg az óvintézkedések feloldására, egy-két kivételtől eltekintve mindenhol jelenleg az előkészítő, nulladik fázis van érvényben. A tartományok túlnyomó többsége, kivéve Malagát és környékét, máus 11-től, hétfőtől már átlépne az egyes fázisba, amely lehetővé teszi például az éttermek teraszainak részleges megnyitását, a szállodák újranyitását a közös helyiségek használata nélkül, valamint a vallási helyszínek, kulturális intézmények újbóli látogathatóságát korlátozott létszám mellett.
Malagán és környékén még egy hétig várni kell a korlátozások enyhítésére.

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china