.

Milyen irányba változik az emberiség„Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, … kik mindig tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.” II. Timóteus 3:1-7
Ezeket a sorokat úgy kétezer éve Pál apostol kísérője vetette papírra. Ezek a tulajdonságok mindig is benne lapultak az emberekben, de valahogy a múlt században  új erőre kaptak. Timóteus másik megállapítása is nagyon aktuális:

A tudás nem egyenlő a bölcsességgel.


A mai emberek többsége sajátos önbűvöletben él. Azt hiszi a technikai tudás által a mai emberiség bölcsebb és fejlettebb elődeinél. 
A tudósok rájöttek,  ez nem így van. Az emberek testének mérete és értelmi képességei jelentősen csökkentek a korábbi generációkhoz képest. A Cambridge Egyetem egyik elismert professzora azt mondta, hogy „jó erőben lévő sportolóink is eltörpülnek az őseink mellett.” Ennek egyik legfőbb okát az emberi génállomány romlásában látja. A Corness Egyetem kutatója, Dr. John Sanford (jobbra) és más tudósok közreműködésével végzett kutatás arra az eredményre jutott, hogy a génjeink sok tízezer hibát (mutációt) tartalmaznak és a helyzet minden egyes generációval egyre romlik, ahogy újabb és újabb hibák adódnak a már meglévőkhöz. Ennek tükrében nem meglepő tehát, hogy elődeink nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak és okosabbak voltak nálunk. A helyzet az, hogy jobb génekkel rendelkeztek.
A Cambridge Egyetemen végzett kutatás szerint a ma élő emberek gyengébb fizikumúak, mint a több ezer évvel ezelőtt élt őseink.
Scientists believe Mo Farah (left) would have had some tough competition from ancient farmers (right) living over 7,300 years ago Scientists believe Mo Farah (left) would have had some tough competition from ancient farmers living over 7,300 years ago. Pictured on the right is a painting of Kiffian farmers and hunters that lived between 10,000 and 8,000 years ago in what is now the Sahara Desert
 

„Legkiemelkedőbb sportolóink is eltörpülnek az őseink mellett,” nyilatkozta Dr. Colin Shaw az Outside Magazinnak. „Egyértelműen gyengébbek vagyunk, mint régen.”

A kutatás az i.e. 5300 és i.sz. 850 közötti időszakból származó csontvázakat vizsgált.

A csontvázakat a Cambridge Egyetem diákjainak csontjaival vetették össze és azt találták, hogy az i.e. 5300-ban élt földművelők combcsontjai éppen olyan erősek voltak, mint egy edzésben lévő terepfutóé.

 
 
Így nézne ki Micheangelo Dávidja, ha ma átlagemberéről mintázná szobrát
 
A Cambridge Egyetem által végzett korábbi kutatás azt találta, hogy az emberek testmérete jelentősen csökkent. A szakértők szerint az emberiség túl van a csúcspontján és a modernkori emberek 10 százalékkal alacsonyabbak és kisebbek, mint vadászó őseink. (Az elhízás külön téma mivel ez nem genetikai mutáció, hanem az egészségtelen életmód következménye.)
Ha ez nem lenne elég lehangoló, azt is kiderítették, hogy az agyunk is kisebb. Az ember fajták közül a Cro-Magnoninak volt a legnagyobb agya, úgy 20-30 ezer évvel ezelőtt. Azóta mintegy 10 %-kal lett kisebb az agyunk - ez nagyjából egy teniszlabda méretű agy darabnak felel meg.
A kutatás eredményei cáfolják azt a korábbi feltételezést, hogy az emberek az idő előrehaladtával nagyobbak és magasabbak lettek, aminek alapját a közelmúlt fizikai fejlődésre vonatkozó adatok szolgáltatták.

A tudósok szerint a csökkenés az elmúlt 10.000 év során történt és a mezőgazdaságot, a korlátozott étrendet a rossz táplálkozási szokásokat, valamint a betegségek terjedéséhez vezető elvárosiasodást nevezik meg a fő okoknak.

Az emberi faj fizikai hanyatlásának legfőbb oka a génállomány folyamatos és szisztematikus romlása. Dr. John Sanford szerint minden ember több tízezer káros mutációt hordoz a génjeiben és további 100 új mutációt ad tovább a jövő generációinak. Sok tudós úgy vélekedik, hogy ez idővel egy úgynevezett „genetikai összeomláshoz” vezet.
Gerald R. Crabtree professzornak a Genetikai Trendek folyóiratban megjelent két tanulmánya azt állítja, hogy az emberiség folyamatosan veszít mentális teljesítményéből és ez a folyamat 2000-6000 éve tart!Nem nagyon kell kutakodni, csupán szét kell nézni világunkban és bőven tapasztalhatjuk Timóteus szavainak igazát: a tudás nem egyenlő a bölcsességgel. Jövőnk alakításánhoz megvan minden technikai tudásunk és adottságunk, csupán egy dolog hiányzik: a
bölcsesség.


idokjelei.hu cikke alapján

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol