.

Miliomossá vált egy 80 fős spanyol falu minden lakójaA Corona sört gyártó mexikói cég katolikus vezérigazgatója, Antonio Fernández szülőfaluja, az észak-spanyolországi Cerezales del Condado minden egyes lakosára 750 millió forintnak megfelelő összeget hagyott végrendeletében.


Antonio Fernández 2016 augusztusában hunyt el, 98 esztendős korában. Mint végrendeletéből kiderült, León tartománybeli szülőfaluja nyolcvan lakosára összesen mintegy hatvan milliárd forintnak megfelelő összeget hagyott.

Fernández 13 gyerekes, szegény családban született; hogy a család megélhetését segítse, már 14 évesen ott kellett hagynia az iskolát, és munkát kellett vállalnia.


Cerezales del Condado a múlt század első felében


32 évesen települt le Mexikóban, ahol a Modelo sörfőző vállalatnak dolgozott, és idővel a cég vezetője lett. Neki köszönhető, hogy a Modelo cég által 1925 óta gyártott Corona sör világszerte ismert márka lett: az összes sörfogyasztást tekintve 4. a világranglistán. A terméket Spanyolországban Coronita néven forgalmazzák, mivel ott egy helyi borászat már 1907 óta birtokolja a Coronas név jogát.


Antönio 2006-ban meglátogatta szülőfaluját

Egyes források szerint a spanyol polgárháború során Fernández egy alkalommal csodával határos módon menekült meg: rajta lévő kabátját 32 golyó lyuggatta át, és ő mégis életben maradt. Ekkor fordult igazán a vallás felé. Úgy érezte, hogy Istennek valami különleges célja van vele, ezért mentette meg életét. Később felvállalta az izraeli magdalai projekt finanszírozását. A milliárdos üzletember Izrael északi részén megvásárolta a Magdala körüli földterületet, a Galileai-tó közelében, ahol több keresztény emlékhely van. A feltáró munkák során értékes leletek kerültek napvilágra a jeruzsálemi pápai régészeti intézet igazgatója, Juan Solana vezetésével zajló ásatásoknál: feltártak egy zsinagógát, valamint egy lakóházat, amelyben a feltételezések szerint Magdalai Mária született. - írja a magyarkurir.huA falu Szűz Máriáról elnevezett temploma,

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol