.

Miért vagyunk ma különösen fáradtakSzerda éjjel két természeti jelenség együttes hatása csökkentheti vitalitásunkat


Balgaság lenne azt hinni, hogy civilizációnk védelmét élvezve, függetleníthetjük magunkat a körülöttünk lévő univerzum hatásaitóll. Az univerzumot alkotó égitestek saját szabályaik szerinti mozgásban vannak, és nem törődnek azzal, hogy milyen hatást gyakorolnak az emberiségre.
 

Közelebbi környezetünk a Naprendszer, amelynek bolygói, független objektumoknak tűnnek, de mégis egységes rendszert képeznek. Ha a Naprendszer bolygóiból valamilyen kozmikus katasztrófa hatására egy is megsemmisülne, az beláthatatln következményekkel járna a Földre is. Megváltoznának a Naprendszeren belül uralkodó gravitációs erők, amik a bolygók pályáját is megváltoztathatnák. Jobb bele sem gonolni mi maradna a Föld jelenlegi élővilágából egy Naphoz közelebbi, vagy távolabbi pályán.


A naprendszer


A több milliárd év alatt létrejött élővilág már alkalmazkodott a Naprendszerben lévő energetikai hatásokhoz. Természetesnek fogadjuk el a nappalokat, az éjszakákat, és a sok jelenség közt a Hold által okozott ár-apály jelenségét is. Azonban vannak érzékenyebb emberek, akik megérzik ezeket hatásokat. Amikor valamely okból ezek a hatások egyszerre jelentkeznek, már többen éreznek valamilyen szokatlan jelzést szervezetüktől.

A napokban ilyen ez a sok embernél jelentkező indokolatlan fáradság.


Most két természeti jelenségnek érezzük egyidejű hatását. Az egyik a tavaszi napéjegyenlőség, a másik a Földhöz legközelebbi pontján kialakuló telihold.


Napéjegyenlőség

Március 20-án, éjjel 11 óra előtt egy perccel van a tavaszi napéjegyenlőség napja. Földünk a hangsebesség 90-szeresével száguld át a tavaszponton. Ekkor néhány pillanatig egyensúlyba lép a fény és a sötétség.
Innen kezdve a Föld északi féltekén hosszabbak lesznek a nappalok, mint az éjszakák, a déli féltekén pedig a nappalok rövidülnek. Az északi féltekén hivatalosan is beköszönt a tavasz.
 
Ebben az időszakban beindul a természet, a tavaszi energiák felélesztik a szunnyadó növényzetet. Az emberek is megérzik a tavaszt, rájuk is hatnak ezek a tavaszi energiák. Hogy ez az életerő megújulhasson, meg kell piihenni egy kicsit.  amit a szervezet indokolatlan fáradsággal követel ki magának.

Telihold

Aki március 20-21-e fordulóján felnéz az éjszakai égboltra, az különösen látványos, a szokásosnál jóval nagyobb és fényesebb holdat fog látni.
 

Az égitest azért tűnik nagyobbnak, mert pályája Földhöz legközelebbi pontján lesz. Mikor a Hold a legtávolabb van tőlünk, nagyjából 407 ezer kilométerre fekszik, a legközelebb pedig mintegy 363 ezer kilométerre helyezkedik el.

Telihold előtt megfigyelhető, hogy sokkal nyugtalanabbul alszunk, illetve holdtölte előtti napokban álmatlanság és fáradtság is gyötörhet bennünket. A mostani Földhöz közeli holdtölte a szokásosnál jobban hathat ránk. Aki eddig nem vette észre egy átlagos telihold hatását, most az is megérezheti.

Nem kell elkeseredni, nem mi lettünk ez egyik napról a másikra valamilyen különös kór áldozatai. Ennek a két természeti jelenségnek az egybeesése következtéban felerősödtek azok a láthatatln energiák, amelyek befolyásolják mindennapi életünket. Vigasztaljon az a tudat, hogy ezek a hatások néhány nap múlva elmúlnak.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol