.

Miért vagyunk ma különösen fáradtakSzerda éjjel két természeti jelenség együttes hatása csökkentheti vitalitásunkat


Balgaság lenne azt hinni, hogy civilizációnk védelmét élvezve, függetleníthetjük magunkat a körülöttünk lévő univerzum hatásaitóll. Az univerzumot alkotó égitestek saját szabályaik szerinti mozgásban vannak, és nem törődnek azzal, hogy milyen hatást gyakorolnak az emberiségre.
 

Közelebbi környezetünk a Naprendszer, amelynek bolygói, független objektumoknak tűnnek, de mégis egységes rendszert képeznek. Ha a Naprendszer bolygóiból valamilyen kozmikus katasztrófa hatására egy is megsemmisülne, az beláthatatln következményekkel járna a Földre is. Megváltoznának a Naprendszeren belül uralkodó gravitációs erők, amik a bolygók pályáját is megváltoztathatnák. Jobb bele sem gonolni mi maradna a Föld jelenlegi élővilágából egy Naphoz közelebbi, vagy távolabbi pályán.


A naprendszer


A több milliárd év alatt létrejött élővilág már alkalmazkodott a Naprendszerben lévő energetikai hatásokhoz. Természetesnek fogadjuk el a nappalokat, az éjszakákat, és a sok jelenség közt a Hold által okozott ár-apály jelenségét is. Azonban vannak érzékenyebb emberek, akik megérzik ezeket hatásokat. Amikor valamely okból ezek a hatások egyszerre jelentkeznek, már többen éreznek valamilyen szokatlan jelzést szervezetüktől.

A napokban ilyen ez a sok embernél jelentkező indokolatlan fáradság.


Most két természeti jelenségnek érezzük egyidejű hatását. Az egyik a tavaszi napéjegyenlőség, a másik a Földhöz legközelebbi pontján kialakuló telihold.


Napéjegyenlőség

Március 20-án, éjjel 11 óra előtt egy perccel van a tavaszi napéjegyenlőség napja. Földünk a hangsebesség 90-szeresével száguld át a tavaszponton. Ekkor néhány pillanatig egyensúlyba lép a fény és a sötétség.
Innen kezdve a Föld északi féltekén hosszabbak lesznek a nappalok, mint az éjszakák, a déli féltekén pedig a nappalok rövidülnek. Az északi féltekén hivatalosan is beköszönt a tavasz.
 
Ebben az időszakban beindul a természet, a tavaszi energiák felélesztik a szunnyadó növényzetet. Az emberek is megérzik a tavaszt, rájuk is hatnak ezek a tavaszi energiák. Hogy ez az életerő megújulhasson, meg kell piihenni egy kicsit.  amit a szervezet indokolatlan fáradsággal követel ki magának.

Telihold

Aki március 20-21-e fordulóján felnéz az éjszakai égboltra, az különösen látványos, a szokásosnál jóval nagyobb és fényesebb holdat fog látni.
 

Az égitest azért tűnik nagyobbnak, mert pályája Földhöz legközelebbi pontján lesz. Mikor a Hold a legtávolabb van tőlünk, nagyjából 407 ezer kilométerre fekszik, a legközelebb pedig mintegy 363 ezer kilométerre helyezkedik el.

Telihold előtt megfigyelhető, hogy sokkal nyugtalanabbul alszunk, illetve holdtölte előtti napokban álmatlanság és fáradtság is gyötörhet bennünket. A mostani Földhöz közeli holdtölte a szokásosnál jobban hathat ránk. Aki eddig nem vette észre egy átlagos telihold hatását, most az is megérezheti.

Nem kell elkeseredni, nem mi lettünk ez egyik napról a másikra valamilyen különös kór áldozatai. Ennek a két természeti jelenségnek az egybeesése következtéban felerősödtek azok a láthatatln energiák, amelyek befolyásolják mindennapi életünket. Vigasztaljon az a tudat, hogy ezek a hatások néhány nap múlva elmúlnak.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china