.

Miért nincs kapcsolatunk a földönkívüliekkel?Vajon képes lenne-e kezelni az emberiség a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvételt?A kutatók szerint a földönkívüliek szándékosan várják a megfelelő pillanatot, mielőtt felfedik magukat a földlakóknak. Az Astronomical Journal által nemrégiben közzétett tanulmányban a tudósok megkísérelték új fénybe állítani a Fermi-paradoxont  az idegen civilizációk más bolygókon való létezésének vizsgálata során.
 

A Fermi-paradoxon:  feltételezhető ellentmondás a földön kívüli civilizációk létezésének nagyszámú valószínűsége és az ilyen civilizációk létezésére utaló bizonyítékok hiánya között.


"A galaxis földön kívüli civilizációkkal való betelepítését modellezzük, hogy a Fermi-paradoxonnal kapcsolatos kérdéseket kezeljük. Motiváltak vagyunk abban, hogy a problémát olyan módon vizsgáljuk meg, amely elkerüli más bolygórendszerek benépesítésére törekvő civilizációk szándékával és motivációjával kapcsolatos feltételezéseket," - írják a kutatók a tanulmányukban.
 

Azt modellezték, hogy egy galaxis élettertalmán belűl képesek-e az űrutazó civilizációk a galaxis lakható bolygóit belakni.
Ezeknek a modelleknek az eredményei azt mutatják, hogy a Tejút könnyen benépesíthető a csillagközi űrhajók sebességére vonatkozó konzervatív feltételezések alapján," - mondják a tudósok.

A Fermi-paradoxon szerint a galaxisban levő bolygók és csillagok nagy száma miatt léteznie kell világoknak, amelyek tele vannak intelligens földönkívüli élettel. Ha ez igaz, akkor a Földet már meg kellett volna látogatniuk, vagy legalább kapcsolatba kellett volna lépnünk velünk.

Mivel azonban az emberek hivatalosan még nem találkoztak az intelligens földönkívüli élet bizonyítékával, sokan kételkednek az idegen civilizációk létezésében.

A tanulmány kutatói szerint a lehetséges, hogy a földönkívüliek a Föld közvetlen közelében vannak, és egyszerűen csak az alkalmas pillanatra várnak mielőtt szondát küldenek vagy expedíciót indítanak a Földre.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy előbb vagy utóbb nyílt kapcsolatot létesíthetünk az idegenekkel. Azonban az is lehetséges, hogy bizonyos követelményeket teljesíteni kell, mielőtt ez a találkozó megtörténhet. A tudományos fantasztikus írók és egyes tudósok néha azt állítják, hogy az embereket meg fogják hívni a Galaktikus Klubba, de hogy ez mikor következik be, még jóslatok sincsenek.t.

Galaxisunk több milliárd csillagból és bolxgóból áll
 
"Világunk teljesen megváltozik, ha belépünk a Galaktikus Klubba. Állítom, hogy ha be akarunk lépni ebbe a klubba, akkor globális politikai gazdasági  újjáépítés szükséges. Ennek olyan mellékhatást kell eredményeznie, mint például, hogy nincs több háború, nincs több szegénység, és az egész emberiség gyermekeinek jövője biztosított, és ahol a biodiverzitás jelentős része érintetlen," - - mondta David Schwartzman, a washingtoni Howard Egyetem biogeokémikusa-írja az újvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol