.

Mi történhet velem, ha elkapom ezt a járványt? 
A koronavírus március óta örökzöld téma a médiában.  Elmondják milyen veszélyes, hányan haltak meg,  mennyi új fertőzött van. Figyelmeztetnek, tartsuk be a maszkviselés előírásait az egymás közti 1,5-2 méter távolságot ne menjünk olyan helyekre, ahol sokan vannak és még ellátnak százféle jótanáccsal, Egyébként meg legyünk felkészülve, hogy bármikor, bárhol elkaphatjuk ezt a "halálos"  fertőzést.


 

Megelégeltem ezt az állandó félelemkeltést, és végig gondoltam mitől és miért kell félnem.

 
  1. Az első és legsúlyosabb a halál. (Esélye 0,3%) Mi van, ha meghalok? Akkor megszűnik minden problémám és már nem érzek semmit. Senki nem él örökké!
  2. Mi van, ha elkapom és lebetegszem?  Esetleg nagyon szarul leszek, ami jelenlegi tapasztalatok szerint egy két hét alatt elmúlik
  3. És van a harmadik eset, amikor elkapom és semmiféle tünet nem jelentkezik. A fertőzöttek 80-90%-ára az a jellemző, hogy tünetmentesek!
Vagyis mi történhet velem? Átesek egy betegségen, aztán élhetem a tovább az életem abban a tudatban, hogy most már a koronavírus ellen is védett vagyok.
 

Mivel a fertőzöttek számát pontosan senki nem tudja, csak becslések vannak. Úgy becsülik, hogy a tesztekkel kimutatott fertőzöttek számánál régióktól, országoktól függően akár 10-szer vagy akár 100-szor is többen lehetnek fertőzöttek. Ennek következtében a tényleges halálozási rátát nem lehet megállapítani.  A hivatalos statisztikák nem  a valóságot, hanem annak csak egy részét mutatják. A becslések szerint a valós halálozási ráta 0,03 százalék körül jár.
Az elhunytak átlagéletkora 80 év felett van. Ráadásul őket sem a vírus, hanem a régóta meglévő akut betegségeik vitték el. A vírus csak azutolsó csepp volt a legyengült immun rendszer számára.
Ráadásul olyanok is bekerülnek a koronavírus halálozási statisztikájába, leginkább az idősek otthonából, akiket le sem teszteltek, de halála előtt kettőt köhintett.  ( Spanyolországban, rendelkezés szerint a statisztikában a halál okaként akkor is a koronavírust kell feltüntetni, ha az elhunytat előzőleg nem tesztelték le, de már a koronavírus tüneteit mutatta.)


Akkor mitől féljek? Nincsenek súlyos akut betegségeim, nincsenek tüneteim, és ha mégis ágynak dönt a vírus, a rosszullét egy-két hetes lázas időszak után meg úgyis elmúlik.
 

Ezért nem vagyok hajlandó félni ettől a halálosnak kikiáltott járványtól!

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol