.

Mi a teendő amikor elköltöznek a faluból a nőkÚjsághirdetésben keresett magának feleséget egy falunyi férfi


Régi amerikai westernfilmből vették az ötletet 1985-ben egy pireneusi spanyol falu férfijai, mert a településükről egyszerűen elköltöztek a nők.


Plan, a nőhiányban szenvedett falu képe

A kis pireneusi faluból elfogytak a nők, egyszerűen elköltöztek, és 40 egyedülálló férfira nem maradt egyedülálló nő. A nők nyugatra tartanak című 1951-es westernfilmből vették az ötletet a spanyol férfiak, ahol karavánokon vitték a házasodni vágyó nőket a házasodni vágyó férfiakhoz.
A falu férfijai házassági hirdetést adtak fel az újságban azzal a nem mindennapi szöveggel, hogy 20 és 40 év közötti nőket keresnek a Pireneusokba házassági szándékkal. Sikerült 3 busznyi nőt rávenni, hogy tegyenek egy próbát a hegyekben.
 

„A karavánnak köszönhetem az életemet” – mondta José Serveto, a Plan nevű kis spanyol falu polgármestere. „Az apám, José 1985-ben ismerte meg anyámat, Maximinát, aki azért jött Valenciából a házassági hirdetést feladó faluba, hogy megtalálja élete párját. Hat hónappal később összeházasodtak, azóta is együtt vannak. Két házassági évfordulót ünnepelnek, az egyik a karaván érkezésének napját, a másik az esküvőjük napja. Az anyám 29, az apám 41 éves volt.”

„Még koncertet is szerveztek nekünk, egy egész falu várt az érkezésünkre –
emlékszik vissza Maximina. – A házasság előtt csak párszor találkoztunk a leendő férjemmel, de fél évig leveleztünk, aztán José bejött a városba, és megkérte a szüleimtől a kezemet.”


"Sok kétséggel vágtam neki az útnak - emlékszik vissza Maxi. Az első két nap úgy tűnt itt sem találom meg páromat. Az utolsó nap délutánján, pár órával a busz vissza indulása előtt találkoztam Joseval. Szimpatikus volt, ezért megadtam neki címemet és telefonszámomat.

Az eskövőt 1985. szeptember 28-án tartották - írja a levante-emv.com

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol