.

Mi tartja a szakadék peremén az arany sziklátNehéz megmagyarázni, mitől marad meg a szikla a szakadék peremén, amikor alig ér a földhözSzerzetesek a kegyhely elmaradhatatlan látogatói
 
Kyaiktyo hegy és a raja található pagoda egyike Mianmar legfontosabb Buddhista zarándokhelyeinek. Az Arany–szikla pedig egyike a világ legkülönlegesebb természeti rejtélyeinek.
A buddhisták szerint nincs itt semmiféle rejtély, hiszen a sziklát Buddha hajszála tartja meg a szakadék peremén. A hajszál védelmére egy kis pagpdát építettek a szikla tetején. 


Ezt látni, a látogatók számára épített kilátó teraszról

Valóban fantasztikus látványt nyújt az arany színűre festett gránit tömb a hegy ormán. Hogy miként került oda, arről nincs konszenzus tudományos körökben. Ez nem zavarja Buddha hívőit, hiszen szerintük nem az a fontos hogyan került oda, hanem az hogy ott van és évezredek óta nem esik le.
 

A hatalmas szikla ekkora helyen érintkezik a talajjal. Valóban rejtély miért nem csúszik le.
 

Impozáns látvány

A szikla közeláben található Kin-pun település vezetői (Mianmar/Burma) gondosan terjesztik a legendát, minek következtében biztosított a zarándokok tömege és az ebből származó bevétel.

Régebben fárasztó öt órás gyaloglás után lehett feljutni a kegyhelyhez, de ma már az út nagy rásze kocsival is járható.
 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol