.

Mi köze a fluornak az IQ-hoz
A fluorid fogakra gyakorolt csodás hatását hirdető reklámkampány az utóbbi években alábbhagyott. Ennek egyik oka, hogy a kutatások nem igazolták a fluorizált víz, vagy a fluorizált fogkrémekkel kapcsolatos pozitív elvárásokat.
A Harvard egyetemen még 2012-ben, 22 év 27  tudományos publikációját dolgozták fel. A publikációk összevetéséből  kiderült, a fluoridnak valóban csodás a hatása, csak ez a csodás hatás nem a fogak egészségesebbé válásából, hanem az IQ szint csökkenéséből állt.

A publikáció kapcsán elvégzett meta-analízis (PDF forában letölthető) megállapították, hogy azok a gyerekek akik olyan környezetben voltak ahol mesterségesen fluorizálták a vizet, lényegesen kevesebb IQ-val rendelkeznek mint azok a társaik, amelyek fluorban szegány környezetben nőtek fel.
Ezen kívűl a magas fluor tartalom a gyermekek idegrendszerére  is toxikus hatással van, ellentétben a felnőttekkel, ahol ez az idegrendszeri hatás sokkal
kevésbé érvényesül.
                       Harvard egyetem
Ennek ellenére, hogy a problémát a jónevű egyetem kutatói már több mint egy éve az orvostársadalom elé tárták,  még mindig nem született megoldás a probléma kezelésére - írja a szabadonebredok.hu

Csak azért ne legyen senkinek ellenérzése a fluorizált vízzel és fogkrémmel szemben, mivel ez az egyik legerősebb patkányméreg meghatározó alapanyaga. A vízbe és a fogkrémbe természetesen nem tesznek ekkora mennyiséget, ezért a legtöbb fogorvos szerint gyugodtan használható.
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol