.

Meteorit üthette ki az EgyptAir gépét a Földközi-tenger felettÚjabb veszély fenyegeti a légijáratokat?

  • Május 19-én hajnalban (2:29 h.-kor) az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó járata eltűnt a Földközi-tenger felett.
  • Az egyiptomi hadsereg Alexandriától 290 kilométerre északra, a Földközi-tengeren megtalálta a gép több darabját.
  • A gépen 56 utas volt, köztük két gyerek, egy csecsemő és a tízfős személyzet.

 
Amit eddig sikerült az eseményekből rekonstruálni, hogy eltűnése előtt a gép több hirtelen fordulatot tett. A CNN-t hivatalos források arról tájékoztatták, hogy először  90 fokot fordult balra, majd 360 fokot jobbra, miközben 11 300 méteres magasságból közel 4600 méterre zuhant. Végül nagyjából 3000 méteren szűnt meg a radarkapcsolatot.
.
Whatdoesitmean angol nyelvű hirportál információi új megvilágításba helyezik a szerencsétlenséget. A jó állapotú Airbus A320-as nem műszaki hiba, és nem terror cselekmény miatt, hanem egy meteorittal való ütközés következtében zuhant le.

Az is terrortámadás ellen szól, hogy egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára a támadást. Az AP amerikai hírügynökség pedig úgy tudja, nem volt az utasok között olyan személy, aki rajta lenne a titkosszolgálatok és terrorelhárító szervezetek megfigyelési listáján.

Az OKNO (optoelectronic space surveillance complex) orosz katonai űrfigyelő rendszer május 17-én észrevett egy a Föld felé 67 ezer kilométeres sebességgel közeledő, 8-10 ezer (?) tonnára becsült aszteroidát, amely az amerikai kontinens északi felén éri el bolygónk légkörét.  A találkozás május 18-án az éjszakai órákban, lakatlan terület felett meg is történt, amikor is az aszteroida több ezer, vagy akár tízezer darabra esett szét. Ennek egyik lehulló darabját egy new yorki rendőrautó kamerája örökítette meg.
 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pA42DpvDbMs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dél-Amerikában, aznap éjjel az argentinai Pinamár üdülőhelyen is sikerült megörökíteni az aszteroida egyik darabjának légkörbe csapódását.
 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Dd3YLm_qHMM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Az asztreoida darabjai, mint a víz felszínén a lapos kövek, többször megpattannak a légkör szélén. A törmelékek további útjának fő irányát Észak-Amerika és Ausztrália vonalában határozták meg. A helyzetet elemezve az orosz Védelmi Minisztérium figyelmeztetést adott ki a Szíriába telepített S-400-as légvédelmi rakétarendszer parancsnokainak, hogy május 18.-ról 19.-re virradó éjjel különösen legyenek körültekintőek, mivel előfordulhat, hogy az érzékeny radarok hamis pozitív jelet adnak. A lehulló törmelékek nagyságát 5 cm-től 60 cm-ig valószínűsítették. A nagyobb darabok mérete elérheti a légelhárító rendszer érzékenységi küszöbét.

Nagyon úgy tűnik, hogy az EgyptAir 804 -es járata egy ilyen meteorit darabbal, vagy rajjal találkozott, ami dekompressziót okozott az utastérben. Ez okból veszíthetett a gép magasságából 8000 métert, mielőtt eltűnt a radarok látóköréből.

Végleges információt azonban csak a fekete dobozok megtalálása és az adatok feldolgozása adhat. Az adatrögzítők keresése nem könnyű feladat, mivel a szerencsétlenség helyén a tenger 3-5 km mély és a fenék az Alpokhoz hasonló hegyes völgyes terület.

Forrás: http://www.whatdoesitmean.com/index2043.htm
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china