.

Megoldódott a rejtély, hogyan tűnt el Amelia EarhartA történelem egyik rejtélyére, Amelia Earhart pilóta eltűnésére találtak magyarázatot  a kutatók.

81 év után megoldódhat az Amelia Earhart-rejtély. A pilóta 39 évesen, 1937-ben tűnt el, miközben át akarta repülni a Csendes-óceánt. Eddig sokan abban a hitben éltek, hogy a repülője motorproblémák miatt a vízbe csapódott, most azonban újabb részletek derültek ki az esettel kapcsolatban.


Amelia Earhart hosszú hetekig élhetett a lakatlan szigeten

A Mirror azt írja, a kutatók feltételezik, hogy a pilóta egy lakatlan sziget mellett csapódott a tengerbe, de túlélte a balesetet, olyannyira, hogy utána még több rádiójelet is leadott a gépről, amely egy ideig a zátonyon maradt.
 

Amelia Earhart 1937. július 2-án tűnt el navigátorával, Fred Noonannal és repülőgépükkel, a Lockheed Electrával a csendes-óceáni Howland-sziget közelében. Az Amerikai Haditengerészet rögtön megkezdte a kutatást, de sokáig semmiféle eredményre nem jutottak.

Három évvel később aztán emberi maradványokra bukkantak Nikumaroro szigetén, a Howland-szigettől 560 kilométerre délkeletre. A csontok mellett női cipőket, egy szextánst tartalmazó dobozt és egy üveg Bénédictine-t is találtak – Earhart köztudottan tartott magánál az italból. A leletegyüttes alapján a szakértők meg voltak győződve róla, hogy a legendás női pilóta maradványait fedezték fel.

D. W. Hoodless antropológus még abban az évben megvizsgálta a csontokat, de arra jutott, hogy azok egy férfihoz tartoztak.

Emiatt pedig elvetették annak lehetőségét, hogy a maradványok Earharttól származtak.


Amelia üzenetét állítólag többen is hallani vélték, azt üzente, fogytán a vize és már nem bírja sokáig.
 

A szakemberek szerint a nő hetekig, sőt akár hónapokig is húzhatta a szigeten.


A korabeli újságok címlapján

Amelia Earhart és a óceán átrepülésére előkészített Lockheed Electra
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/5dseecwk8eY" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol