.

Megoldódott az asztúriai Enol-tó relytélyeAsztúriában a Picos de Európa Nemzeti Parkban lévő Enol-tóról különös legendák terjengtek.

Régóta kering egy legenda az 1070 méter magasan lévő tóban élő ismeretlen szörnyről.  A tó a nemzeti park lakatlan területén van, ezért a helyi lakosok ritkán mennek el oda de akik mégis ott járnak különös jelenségről számolnak be. 


A tó bal szélén időnként feltűnő rejtélyes árnyék, rémísztegette a környékbelieket

A tóban feltűnő, különös mozgású nagytestű lényt láttak a víz alatt. Pontosabban a lényt nem látták, csak az árnyékát, ami időnként eltűnt, majd újból megjelent.Amikor valaki azért ment oda,hogy megvizsgálja a jelenséget, csalódottan távozott, mert az a valami akkor nem volt hajlandó megjelenni. Szóbeszéd terjedt a környéken, egy a tóban és környékén lakó ragadozó szörnyről, aki a tóba merészkedő fürdőzőket támadja meg.
 
 
Ez a legenda a nemzeti park vezetése előtt is ismert. Ugyan nem hittek benne, de biztos ami biztos alapon elhelyezték a fürdést, horgászást, és csónakázást tiltó táblát a parton. 
 

Turisták viszont rendszeresen érkeztek a tóhoz. Egy állítólagos megfigyelés 15 méteres lényt említett.

A "La Voz de Asturias" újság szerint a szörny létezéséről szóló elméleteket, elvetették, mivel  Luis Laria, a tengeri fajok tanulmányozásának és védelmének (CEPESMA) munkatársa ezt a mozgást a tó vizében megfigyelhető, talajból időnkét előtörő „gázkibocsátásnak ” tulajdonítja. - írja az as.com
 
Ez egy kicsit elszomoríthatja a helyieket,hiszen így az egyik turistacsalogató legenda válik érdektelenné.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol