.

Meglepő kavics szobrok a tengerparton A sétány neve: Senda Litoral

 

Van egy különleges sétány Cala de Mijas és Calhonda között a tengerparton, amin mindig örömmel sétálok. (Ez a két település Costa del Solon van Malaga és Marbella közt félúton)
 

Ezen a "deszka" sétányon igazán élvezetes a séta.
 
A sétánynak igen egyedi a kialakítása. Az út 70-80 százalékában facölöpökön nyugszik és mindenütt legalább két-három méter széles. Ezen úgy lehet sétálni közvetlenül a tengerparton, hogy hogy nem süllyedünk bele a homokba, nem bicsaklik ki a lábunk a köveken, nem kell átugrálni a hegyekből a tengerbe tartó vízfolyásokat és mégis élvezhetjük a tenger közelségét.
Aki mégis le akar menni a vízhez, annak erre is megvan a lehetősége, Nyáron a fürdőzni vágyók is megtalálhatják a számukra megfelelő vízpartot.
Az egyik szakaszon a sétányról lenézve különös alakzatokra lettem figyelmes.
 
 
- Ezt meg kell néznem! - gondoltam és lementem a legközelebbi lejárón. Közelebb érve érdekes alkotásokat vehettem szemügyre. A tengerparton található kövekből kényes egyensúlyú struktúrákat rakott össze egy művészi hajlammal megáldott ráérő valaki. 

Néhány "mű" az ismeretlen alkotó(k)tól 


Fugyeltem, ahogy egy angol hölgy nekiáll egy ilyen kőtorony létrehozásával, de bizony neki sehogyan sem akart sikerülni.. Amit nagy gonddal összerakott, a következő kődarab elhelyezésekor leomlott. Az építésnek többször is nekiéllt, de bizony a végén mindig csak egy kupac kő maradt a földön. Nekem Kőműves Kelemen lagendája jutott eszembe, hogy amit a mester aznap megépített, az másnapra leomlott.  Itt nem kellett másnapig várni.

Ez a sétány már több mint hat kilométer hosszú. Ha valaki végigjárja, bizony elfárad. "Ahol legnagyobb a szükség, legközelebb a segítség" tartja a népi bölcsesség. és ez valóban így is van. Útközben kellemes kávézókban, vendéglőkben lehet új erővel megtölteni elfáradt tagjainkat

 
Én is egy ilyen helyen fejeztem be a sétát
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol