.

Meglepetés a nudista strandon TarifánTarifa, a 14 km széles Gibaltári-szoros európai részén, Nyugat-Európa legdélebbi városa.

 

Egyre több migráns válaszjtja ezt a vizi utat az Európai Unióba való bejutáshoz
 

Az Afrikát Európától elválasztó keskeny Gibraltári-szoros, minden időben csábította a nagy tettekre vágyó embereket, hadvezéreket, hogy a másik kontintnsen érjenek el sikereket.
Ezen a tengerszoroson átkelve indultl Róma ellen Hanibal (Kr. e. 218-ban), hogy az Alpokon átkelve szárazföld felől támadja meg Rómát. 
711-ben Tariq bin Ziyad bereber hadvezér, is itt kelt át a szoroson, és innen kiindulva jutott el egész Franciaországig, majd a folyamatosan csökkenő területen 700 évig virágzott a mór kultúra.


Napjainkban sincs ez másként. Ma nem hadvezérek, hanem helyzetükkel elégedetlen emberek tömegei gumicsónakokkal,  életveszélyes, túlzsúfolt ladikokkal vágnak neki ennek a vizi útnak.

Július 27-én a Tarifa melletti nudista strandon különös gumicsónakra figyeltek fel a békésen napozó, fürdőző emberek. A túlterhelt vizi járművet először a parti őrség motoros hajója közelítette meg, de a csónakban lévő több mint 30 ember nem fért volna el a fedélzetén, igy hagyták, hogy a közeli homokos strandon kössenek ki.


Ezt nem kellett kétszer mondani a gumicsónakot vezetőnek, azonnal a part felé vette az irányt. A parti homokra futott csónakból kiugráltak az emberek, és sportolókat megszégyenítő sebességgel minden irányban szétfutottak a környező fás részek felé. nem volt kedvük megvárni, míg odaérnek a hatóság emberei.Az eseményeket egy a parttól távoli hajóból is videózták
 
 

<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/3UqoPOHAL4I" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
 

Az idén változott a migránsok európa felé vezető útja. Náhány éve még Görögország, tavaly Olaszország, az idén pedig Spanyolország jelenti az elkeseredett emberek jobb élet felé vezető útját. A téli, tavaszi, erős szelek elmúltával megnyugszik a tenger, és ilyenkor szinte naponta érkeznek hírek migránsok érkezéséről.


A két földrész közti távolság nem lekűzdhetetlen, igy aztán sokan neki is vágnak az így is veszélyes tengeri útnak. A Giraltári-szoros környékén két kedvelt terület van, Algeciras és Tarifa, amit előszeretettel céloznak meg az új életre vágyó migránsok.

A mostani esetben Tangerből indultak és playa Boloniára érkeztek, amelyet a 10 legjobb nudista srtandként tartanak nyilván Spanyolországban.
 

Playa Bolonia, most ide érkeztek a migránsok.  A távolban az afrikai oldalon lévő és a Gibraltári szotos Atlanti-óceán felöli bejáratát őrző hegy látszik.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol