.

Meglepetés a golf klubbanMindig kíváncsi voltam, milyen az élet egy golf klubban. Golfozáson kívül mit tud még nyújtani a betérő vendégeknek. Hát betértem egybe.

Marbellan, az autópálya mellett üde szinfolt hívja fel magára a figyelmet. Gondozott golfpálya, háttérben kék tenger, stílusos épület.  Itt működik az NCT golf és fitnes klub. Az épület harmonikusan simul a domboldalba, mintegy megkoronázva a hozzá tartozó parkot. A bejáratnál recepciós pult, ahol eligazitják a golfozni, vagy edzeni vágyókat. A recepcióval szemben az elmaradhatatlan bárpult, amit rögtön igénybe is vettem.
A kedves bárpultos hölgytől forró csokit rendeltem. Néhány mondat, után érződött a spanyol nem az anyanyelve.
Angol? Nem!  Spanyol? Nem!  Itt ért a meglepetés: Magyar!
Úgy tűnik Costa del Solon mindenütt honfitársakba botlok. Megörültem a nyelvi nehézségek elmúlásának. A közös anyanyelv által feljogosítva éreztem magam néhány személyesebb kérdés feltételére.
- Mióta él Spanyolországban - kezdtem a beszélgetést
- Pont öt éve. 2008 májusában az akkori barátommal jöttem Budapestről. Ő marbellai életről álmodott és ebbe az álomba én is beletartoztam. Így kerültem ide. Barátom egy év alatt rájött, az álom nem egyenlő a valósággal. Ekor elváltak útjaink. Ő visszament én meg maradtam. Azóta vagyok itt.
- Nekem vendéglátós a szakmám, ezért a vendéglátásban mindig el tudtam helyezkedni. Megszerettem az itteni életet. Magyarországról, szüleimen kívül nem hiányzik semmi más.
- Nem kívánkozom vissza Magyarországra. Úgy érzem, itt megtaláltam a helyem. Szeretek Marbellán élni. Tetszik ez a mostani munkahely is. Gyönyörű környezet, kedves munkatársak.

Andi, mint megtudtam a nevét, invitált nézzem meg milyen szép helyen dolgozik. Valóban.  A bárhoz tartozó teraszról kilátás nyílik a golf pályára, Marbella felett pedig a tengert is látni. Andi közben lelkesen elmesélte, hamarosan étterem is nyílik ezen a helyen. A terasz és a benti helyiség egy része marad kávézó, de a fennmaradó asztaloknál a vacsora vendégeket fogják kiszolgálni. Az épületben minden ígényt kielégítő konyha is van, ami eddig kihasználatlanul állt, erre alapozzák az étterem megnyítását. Már szakácsokat is felvettek. Andi lelkes, hiszen ez neki ez további munkalahetőséget jelent.
Az is tetszik neki, ha fel akar frissülni, a másik szinten lévő edzőtermekben erre is lehetőség van. 
A termekben sorakoznak a különböző edzőgépek. Érdekes építészeti megoldás, hogy a téli időszakban üvegablakkal lezárható edzőterem, nyáron egy szabadon álló terasz. Ilyenkor ez a legnépszerübb rész, hiszen a vendégek edzés közben a szabadban érezhetik magukat. Közben előkerült Rafael a klub főnöke is, aki az alkalmat kihasználva gyorsan elmesélte további szolgáltatásainak terveit.

- Már sikerült idehozni egy magyar személyi edzőt, aki egy teljesen új edzésmódszert, az elektrofitnesst kínálja a vendégeknek. A bejárat mellett hatalmas plakát hirdeti ezt a lehetőséget.
- Továbbá tervezem fodrászat és fizikoterápiás rész kialakítását is.- és főnökhöz illően dícsérte a centrum adottságait.
Azt viszont láttam, hogy a golfhoz, mint alapszolgáltatás biztosításához a pályákat folyamatosan karban tartják. Zöldelő, fű, természetes akadályok, dimbes dombos pálya teszik élvezetessé a játkot.

Kár, hogy nem tudok golfozni. Ebben a környezetben én is szívesen ütögetném a golflabdát.

 


  

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol