.

Mégis van föld alatti világ?
Egy igencsak különleges esetről szólnak a feljegyzések, amely 1887. augusztus közepén történt, a spanyolországi Banjos falu közelében. A mezőn dolgozó parasztok két tizenéves korú gyereket pillantottak meg, akik a mezőt övező hegyoldal barlangjából léptek elő. 
A furcsa öltözetű kisfiút és kislányt  szemmel láthatóan zavarta az erős napfény. A legmeghökkentőbb az volt, hogy bőrük színe olyan zöld volt a, mint a falevél színe.

A parasztok megszólították őket, de gyerekek különös, számukra érthetetlen nyelven válaszoltak. Beszédüket később a nyelvészek vizsgálták, de semelyik ismert nyelvvel sem sikerült azonosítaniuk.

A két gyereket a helyi bíró Ricardo da Calno, házába vitték, aki megpróbálta lemosni róluk a zöld festéket, de hamar rájött, hogy ez nem festék, hanem ilyen a bőrük színe. Ezt követően alapos orvosi vizsgálatnak vették alá őket. Fajbeli besorolásuk azonban nem járt sikerrel. Alapvetően negroid vonásúak voltak, de a szemük inkább ázsiai jellegűnek tűnt. Hiába kínálták őket különböző ételekkel, italokkal, semmit sem fogadtak el. Csak a frissen szedett zöldborsót voltak hajlandóak megenni. Emiatt hamarosan legyengültek, kiszáradtak. A kisfiú öt nap múlva (más források szerint egy hónap múlva) meghalt, de addigra a bőre kifakult. A kislány még öt évig élt. A napfény hatására az ő bőre is elvesztette eredeti színét, és az ott élő spanyolokéhoz vált hasonlóvá.
Haláláig a bíró házában cselédként dolgozott, miközben valamennyire elsajátította a spanyol nyelvet. Így elmondta, hogy az ő titokzatos világa a föld alatt van. Országukban örök homály uralkodik, és sohasem süt a nap. Egy hatalmas szélvihar ragadta el őket, és egy nagy, széles folyón túl sodorva a banjosi barlangban találták magukat.

Az igazsághoz tartozik, Spanyolországban nincs Banjos nevű település, de hasonló nevű több is van. Utólag nehéz kideríteni, hogy a történet feljegyzője írta el a falu nevét, vagy egy régi legendát írt le. Viszont elgondolkodtató, hogy ennek a történetnek kisértetiesen hasonló változatát már lejegyezték a XII. századi Angliában majd a XIII. században Spanyolország északi részén, Aragonban.

Szintén föld alatti emberekről szóló történet indult útjára 1947-ben a Dinári-Alpok vidékéről a volt Jugoszláviából, ahol favágók egy hasadékban találkoztak furcsa emberkékkel, akik szintén eltűntek a hegy belsejében.

1971-ben, a Pireneusokban, egy Andorrához közeli kőbányában, robbantások után tárult fel egy föld alatti barlang, melyben különös zöld emberek voltak. A különös emberkék eltűntek a járat mélyében, majd a robbantástól megváltozott statikai viszonyok miatt a barlang beomlott.
Hasonló történeteket már a középkorban is feljegyeztek, de ezek igazságtartalma sem ellenőrizhető. Akármi is a valóság ezekkel a földalatti zöld emberkékkel van egy régi mondás, aminek viszont már beigazolódott igazságtartalma:

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.


Források:
http://trivialist10.wordpress.com/2012/05/23/inexplicable-crimes-and-disappearances/
http://elbulotraselmisterio.blogspot.com.es/2011/06/los-ninos-verdes-de-banjos-o-la.html
http://osero.hu/erdekes.htm#A%20m%C3%BAmia

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china