.

Megint keverik a szart SzíriábanA jelek szerint Washington nem nyugszik bele, hogy elvesztette befolyását Szíriában.


A Kreml szombaton jelentette, hogy a brit katonai hírszerzés felügyelete alatt működő ’Olive’ magántulajdonú katonai cég titkos kiképzést tart a szír Idlib tartományba érkező lázadóknak. Moszkva azzal vádolja Washingtont, Londont és Párizst, hogy egy újabb idegen zászlós vegyitámadást akarnak végrehajtani, amit az Asszad rezsimre fognának és ezzel ki lehetne siklatni a békefolyamatot.
 

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvívője jelentette be a felderített előkészületeket
 
John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó éppen múlt héten figyelmeztetett, hogy Washington minden eddiginél nagyobb katonai erővel lépne föl, ha Asszad vegyi támadást hajtana végre.

A Boszporusz forgalmát figyelő honlap szerint az utóbbi órákban számos orosz hadihajó haladt át a szoroson Szíria irányába. Orosz jelentések szerint az amerikaiak azt a The Sullivans rombolót irányították a múlt héten a Perzsa-öbölbe, amely 56 cirkálórakétával van fölszerelve, miközben Washington egy B-1B nehézbombázót is a katari amerikai légibázisra telepített.

Konasenkov egy nappal korábban azt is állította, hogy a brit titkosszolgálatok a Hajat Tahrír as-Sám terrorszervezet (az egykori an-Nuszra front) közreműködésével további vegyifegyver-támadásokat szerveznek Szíriában, hogy ezzel ürügyet szolgáltassanak egy, az arab ország elleni amerikai-brit-francia rakétatámadásra. Szavai szerint ennek érdekében nyolc tartály klórgázt szállítottak Idlíb tartományba.
 
Az Egyesült Államok tavaly Tomahawk manőverező robotrepülőgépekkel támadta a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját, ahonnan Washington szerint az Idlíb tartománybeli Hán Sejkún település elleni vegyifegyver-támadást végrehajtó harci gép felszállt. Idén áprilisban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország több mint 100 rakétát lőtt ki egy damaszkuszi kutatóintézetre, a köztársasági gárda törzsére, a légvédelmi erők támaszpontjára, több katonai repülőtérre és katonai raktárakra. A három ország a csapást egy, a Damaszkusz közeli Dúma város elleni állítólagos vegyifegyver-támadást bemutató, (mint utólag kiderült), valótlan videó indokolta.


Rakéta indítása

 

Források:  privatbankar,    24.hu    MTI.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol