.

Megállapították a Sevilla mellett lezuhant Airbus A400M katasztrófájának okát
A hajtóművek elektronikus vezérlésében keletkeztek hibák

 
http://cdn.20minutos.es/img2/recortes/2015/05/19/225078-620-282.jpg
Az Airbus A400M új fejlesztésű katonai szállítógép egyik Törökországnak szánt példánya négy halálos áldozatot követelve, május 9-én, próbarepülés közben zuhant le Sevilla mellett.
A tragédia kivizsgálása során megállapították, hogy a motorok működését felügyelő elektronikus vezérlőegység ellentmondó utasításokat küldött három hajtóműnek. A negyedik motor felett a pilóták próbálták átvenni az irányítást, de a gépet egy hajtóművel nem tudták a magasban tartani. Nekiütköztek egy magasfeszültségű elektromos távvezetéknek, aminek következtében a gép kigyulladt, és teljesen megsemmisült.
Megtalálták az adatrögzítőt és a pilótafülke hangrögzítőjétA Financial Times szerint a katasztrófa árnyékot vet Európa legnagyobb egyszeri katonai programjára, az eddig  húszmilliárd eurót felemésztő közös szállítógép ügyére.
A program további csúszása alaposan próbára teszi azokat a programban résztvevő államokat, amelyek várják a gépek leszállítását.
A lap arra emlékeztet, hogy az Airbus eredetileg egy Pratt & Whitney hajtóművet szemelt ki a géphez, de az európai partnerországok kikényszerítették, hogy végül a Rolls-Royce vezetésével a hajtómű is közös európai fejlesztés legyen. Ugyanakkor minden változás, még az is, amit a vásárlók akartak, növelte a fejlesztés költségeit. Az eredetihez képest a program eddig hatmilliárd euróval került többe.
A közös fejlesztésű hajtómű, a 11 ezer lóerős TP400-as, a nyugati világban épített legnagyobb légcsavaros-gázturbinás hajtómű, és az ezekkel adódó fejlesztési problémák is hozzájárultak az A400-as-program többéves csúszásához.
 
A franciák, akik Maliban már bevetették a típust, nem hajlandók az Atlast földre parancsolni
Airbus A400M szállítógép

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china