.

Még nem késő, mondják a kutatókElkeserítő, hogy a társadalmak irányítói rövidtávú érdekeiket helyezik előtérbe, kirabolják, szennyezik a Földet és nem törődnek azzal,hogy ezzel az emberiség jövőjét az élhető Földet teszik tönkre.
 

Rajtunk múlik, hogy a következő évezredben is élhető legyen a Föld
 
Még nem késő: ha az emberiség képes valóban lényegi lépésekre a világgazdaság és a társadalom megváltoztatásában, akkor a mai fiatalok még úgy mehetnek nyugdíjba, hogy élhető Földet hagynak gyermekeikre. Ehhez azonban alapvető átalakításokra lenne szükség – állapítja meg a Science-ben megjelent, eddigi legteljesebb és legkomplexebb értékelés a földi élet jövőjéről.
 

Fülöp-szigeteki tanulók félmillió facsemetét ültetnek egyetlen óra leforgása alatt
 
A világ vezető tudományos lapjában megjelent tanulmány szerint a a helyzet ugyan még menthető, de elszigetelt intézkedésekkel nem fogunk célt érni, komplex és gyökeres változásra van szükség.
Ez a mostani, Föld-léptékű integrált nemzetközi értékelés a korábbiaknál részletesebb képet ad a természet és ember kölcsönös egymásra utaltságáról és a már zajló, illetve a küszöbön álló globális válság mértékéről és mélységéről.

A gazdaság célja egyre inkább a természetből származó anyagi javak lehető legnagyobb mértékű kiaknázása. A természet ilyen példátlan bitorlása az emberiség fennmaradásához is szükséges földi élet szétbomlásához vezet.

Lignitbánya
 
A vadon élő fajok száma, populációjuk mérete, az ökológiai közösségek sokszínűsége, a szárazföldi és vízi ökoszisztémák mind zsugorodnak ami végső soron az emberiség tovább élését, fenmaradását is veszélyeztetik.

Csökkent a természet teljesítőképessége, beleértve az emberi egészség alapját adó természeti folyamatokat (ilyen a termőföld képződése, a víztisztítás, és a klímaszabályozás). Elszigetelt intézkedésekkel nem lehet célt érni.

A fenntartható jövő – csak olyan, azonnali változtatásokkal érhető el, amelyek a problémák gyökereit kezelik. Magyarán a közvetlen hatások hátterében álló, egymással összekapcsolódó gazdasági, társadalmi-kulturális, demográfiai, politikai, intézményi és technológiai hajtóerőket is kezelésbe kell venni. Mindehhez pedig újszerű kormányzási módokra is szükség van – hangsúlyozzák a kutatók  -  írja az Index


Most kell cselekedni, hogy unokáink is élvezhessék ezt a látványt

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china