.

Még belegondolni is szédítő
 
Néhány évvel ezelőtt a Hubble űrteleszkóp kameráját az éjszakai égbolt egy kis területére irányították. A terület, amely a telihold méretének egytizede volt teljesen sötétnek tűnt, mivel szabad szemmel ott egyetlen csillag sem látható.
A Hubble kamerája több mint 4 hónapon keresztül figyelte az égbolt ezen a piciny területét és összegyüjtött minden fényt, amit onnan beérkezett..
És a sötétség feltárta titkait. Több mint 10 ezer fénypontot számláltak össze ezen a csöppnyi területen. Ami ebben az adatban szédítő az az, hogy minden egyes fénypont egy egész galaxist takar.
 
Ezek a fénypontoknak látszó galaxisok minden egyes darabja tartalmazhat 1 trillió csillagot (1,000,000,000,000), és minden csillag körül keringhet egy bolygórendszer. Ezen a képen több mint 10,000 galaxis látható!

Ezek a legtávolabbi objektumok, melyeket valaha fényképeztek, és amelyek tőlünk több mint 13 milliárd fényévnyire vannak.

Az alábbi képen látható galaxis legalább 8-szor annyi csillagot tartalmaz, mint a Tejút, ahová a Naprendszer is tartozik. Olyan nagy, hogy gyakorlatilag az aktuális fizikai elméletek szerint nem is létezhetne.

 
És mindez csupán az égbolt jelentéktelen méretű felületén. Mennyi galaxis lehet az univerzumban, amit elfed a látható csillagok fénye? Ebbe azért nehéz belegondolni, mert egy ekkora nagyságrendet az emberi agy nem képes értelmezni. Végtelenül hosszú számsor sem lenne elegendő a csillagok valós számának leírásához.
Ebben a felfoghatatlan mennyíségű galaxis és csillaghalmazban oktondiság azt hinni, hogy az emberiség az egyetlen értelmes faj a világmindenségben.
Az élet létezik odakinn. Talán még több is, mint amit képesek vagyunk felfogni. Mára egyre többen vélik úgy, hogy az univerzum tele van élettel. Vannak nálunk fejlettebb és kevésbé fejlett lények. Lények, akik építenek, és lények, akik pusztítanak.
Hogy miként alakul majd kapcsolatunk velük, az egyenlőre a jövő titka, de boritékolható, hogy előbb - utóbb az emberiségnek meg kell birkóznia a feladattal.A cikk alapját az újvilágtudat bejegyzése képezi

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol