.

Medve ellen robotfarkasEgy japán város robotfarkasokat telepített annak érdekében, hogy elriasszák a vidéken egyre veszedelmesebbé váló medvéket.


Az északi Hokkaido-szigeten fekvő Takikawa város két farkas robotszörnyet vásárolt és telepített, miután szeptemberben medvéket láttak a környéken. A városi tisztviselők szerint azóta nem találkoztak medvékkel.


A medve észlelések Japánban ötéves csúcsot értek el, és főként Japán nyugati és északi vidékén fordulnak elő, jelentette az NHK nemzeti műsorszolgáltató.

Eddig 2020-ban több tucatnyi támadás történt, amelyek közül kettő halálos kimenetelű volt, ami arra késztette a kormányt, hogy a múlt hónapban rendkívüli ülést hívjon össze a fenyegetés elhárítására.
 
<iframe width="728" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/jLs3KnOMv6E" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A robotfarkasnak négy lába van, bozontos teste, világos sörénye és vörös, izzó szeme. Amikor mozgásérzékelői be vannak kapcsolva, mozgatja a fejét, fények villognak és hangokat bocsát ki, kezdve a farkas ordítástól a gépi zajokig. A gyártó Ohta Seiki körülbelül 70 darabot adott el 2018 óta.

A valódi japán farkas az ország középső és északi szigeteit járta, mielőtt több mint egy évszázaddal ezelőtt addig vadásztak rá, hogy végül kihalt.

Takikawa városának illetékesei szerint a medvék aktívabbá és veszélyesebbé válnak, amikor táplálékot keresnek, mielőtt november végén téli álomba merülnek.

A helyi média szerint a vadon termő makk és dió mennyiségének csökkenése ebben az évben arra késztette az állatokat, hogy közelebb merészkedjenek a városokhoz táplálékot keresni.


forrás: ujvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol