.

Marbellán állították fel a világ legdrágább karácsonyfájátHamarosan itt vannak az ünnepek, a legtöbb közterületen már állnak is a karácsonyfák, amelyekből idén a legdrágábbat Spanyolországban díszítették fel.


A marbellai Kempinski Hotel Bahia nem aprózta el a karácsonyt: ötszáz, kézzel készített dekorációval díszítette fel a szálloda fáját, ami már önmagában is impozáns látvány, mivel 5,7 méter magas, arról nem is beszélve, hogy 4,7 milliárd forintot ér!
 
A díszítésre a brit művészt, Debbie Winghamet (37) kérte fel a szálloda, a hölgy pedig örömmel vállalta a küldetést. Az elkészült fát természetesen féltve óvják: 24 órás felügyelettel védik az esetleges kleptomániás vendégektől.

A kísértés hatalmas, hiszen a dísztárgyak között Cartier üvegcsecsebecsék, kék zafírral és gyémántokkal díszített diótörők is helyet kaptak.

Debbie Wingham összesen egy hónapot töltött azzal, hogy mind az 500 díszt saját kezűleg elkészítse az ötcsillagos hotel karácsonyfájára. A fa igazán extravagánsra sikerült: a tervező Louis Vuitton bőrt, valamint Bvlgari, Cartier, Van Cleef, Arpels és Chanel ékszereket használt fel annak érdekében, hogy minél fényűzőbb legyen a végeredmény. A fán egy háromkarátos rózsaszín gyémánt is lóg, ami önmagában közel 760 millió forintot ér, illetve egy ovális alakú piros gyémánt is ékesíti, amely értéke nem kevesebb mint 1,5 milliárd forint. Gyémántokból tehát nincs hiány, és ezek mellett kilenc darab háromkarátos fekete gyémánt ragyog még a műremeken.

Debbie Wingham világszerte számos méregdrága alkotást készített már milliárdosok megrendelésére.

A világ legdrágább tortájának rekordját ugyancsak ő tartja, ami 19 milliárd forintot ért, illetve korábban a világ legdrágább cipője is az ő nevéhez fűződött, ami 4,3 milliárd forint összegnek felelt meg. A tervező az idén debütált továbbá egy 1,9 milliárd értékű újrahasznosított pénztárcával is.

Forrás:  dailymail.co
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol