.

Már a WHO-ban sem látják helyesnek a lezárások politikáját a COVID elleni védekezésbenLezárásokat alkalmaztak a koronavírus elleni védekezésre szerte a világon. Most egy vezető WHO tisztviselő kérdőjelezte meg a lezárások sikerét, számolt be róla a vezető ausztrál hírportál, a News.Com.Au.


Az Egészségügyi Világszervezet megváltoztatta eredeti álláspontját, és felszólította a világ vezetőit, hogy állítsák le országaik és gazdaságaik lezárását.

Üres utak, bezárt üzletek Madridban

Dr. David Nabarro a WHO különmegbízottja október 8-án felszólította a világ vezetőit arra, hogy vessenek véget annak, hogy a koronavírus "elsődleges ellenőrzési módszerének a lezárásokat használják".

Azt is állította, hogy az egyetlen dolog, amit valóban elértek, az a szegénység volt, 

"A lezárásoknak csak egy következménye van, amelyet soha nem szabad lekicsinyelni, és ez az, hogy a szegény embereket sokkal szegényebbé teszi," - mondta.
 
"Mi az Egészségügyi Világszervezetben nem támogatjuk a lezárásokat, mint a vírus elleni védekezés elsődleges eszközét," - mondta Dr. Nabarro a The Spectatornak.

"Az egyetlen eset, amikor úgy gondoljuk, hogy a lezárás indokolt, az az, hogy időt szánunk az átszervezésre, az újracsoportosításra, az erőforrások újbóli kiegyensúlyozására, a kimerült egészségügyi dolgozók védelmére, de nagyjából inkább nem tennénk."

Dr. Nabarro a lezárásokkal kapcsolatos fő kritikája a globális hatást érintette, elmagyarázva, hogy a szegényebb gazdaságokra közvetett hatást gyakoroltak.

"Csak nézzük meg, hogy mi történt például a Karib-tengeren vagy a Csendes-óceánon az idegenforgalmi ágazattal, azért mert az emberek nem mennek szabadságra," - mondta.

"Nézzük meg, mi történt a kisgazdákkal a világ minden táján. Nézzük meg, mi történik a szegénységi szinttel. Úgy tűnik, hogy jövő évre megduplázódhat a világszegénység. Lehet, hogy legalább megduplázódik a gyermekek alultápláltsága."
 
Melbourne lezárását a világ egyik legszigorúbb és leghosszabb intézedésének nevezték. Spanyolország márciusi lezárásakor az emberek csak akkor hagyhatták el a házaikat, ha a háziállataikat meg kellett sétáltatniuk. Kínában a hatóságok lezárták az ajtókat, hogy megakadályozzák az embereket abban, hogy elhagyják az otthonaikat. A WHO szerint ezek a lépések nagyrészt feleslegesek voltak.

Ehelyett Dr. Nabarro a vírus visszaszorításának új megközelítését javasolja.

"És valóban, a világ minden vezetőjét arra szólítjuk fel, hogy ne használják a lezárást elsődleges ellenőrzési módszerként. Fejlesszenek ki jobb rendszereket erre! Dolgozzanak együtt és tanuljanak egymástól!"

Üzenete időszerű. Mostanra a világ számos egészségügyi szakértője összeállt, és a múlt hét elején a koronavírus lezárások megszüntetésére szólítottak fel.

Létrehoztak egy petíciót, a Nagy Barrington Nyilatkozatot, amely szerint a lezárások "helyrehozhatatlan károkat okoznak".

"Fertőző betegségek epidemiológusaként és közegészségügyi tudósként komoly aggodalmaink vannak a jelenlegi COVID-19 politikák, intézkedések káros testi és lelki egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban," - olvasható a petícióban, amely magyar nyelven is elérhető.

https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-hungarian/
az eredeti ckk itt olvasható

"A jelenlegi lezárási és korlátozási politikák pusztító hatással vannak a rövid és hosszú távú közegészségügyre, a szociális és gazdasági károkról nem is beszélve."

A petíciót eddig több mint 12000 egészségügyben dolgozó orvos és tudós írta alá, melyet Sunetra Gupta, az Oxfordi Egyetem, Jay Bhattacharya, a Stanfordi Egyetem, és Martin Kulldorff, a Harvard Egyetem tudósa hozott létre.

Amikor a petícióval kapcsolatban kérdezték, Dr. Nabarro csak jót mondott róla. "Gupta professzor egy igazán fontos pont," - mondta.

Forrás: ujviláhtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol