.

Már megrendelhető a kínai repülő autóMár nem csak a fantázia szárnyal

 
A Terrafugia végsebessége nem túl nagy, de ha beáll a dugó, akkor minden normál autónál gyorsabb lehet.

Az elmúlt években több cég is bejelentette, hogy elkészítette a "világ első repülő autóját", de aztán ezen projektek túlnyomó része szépen csendben eltűnt a süllyesztőben. Sokan ezt a sorsot jósolták a kínai Terrafugia Transitionnek is, mely jármű első változatát még 2010-ben leplezték le, ez a szárnyas autó azonban a jelek szerint hamarosan forgalomba is fog kerülni.

A Transition névre keresztelt gép  hibrid meghajtást kap, vagyis az elektromos áram mellett hagyományos üzemanyaggal is működik. Emellett kap egy biztonsági ejtőernyőt is, hogy ha bármi probléma merülne fel, akkor is landolni lehessen vele.

A svéd Volvo márkát is birtokló kínai Geely által fejlesztett repülő autóra mostantól már rendeléseket is le lehet adni, és a gyártó azt ígéri, hogy az első példányokat 2019-ben vehetik majd át a vásárlók. Az árcédulán mintegy 280 ezer dolláros (78,2 millió forint) összeg lesz olvasható.

A kétszemélyes hibrid autó kevesebb, mint egy perc alatt repülővé alakítható. A négyhengeres turbómotorral szerelt Terrafugia Transition legnagyobb repülési sebessége 160 km/h, a hatótáv körülbelül 640 kilométer.

A gyártó 2025 magasságában érkező következő modellje az ígéretek szerint képes lesz helyből felszállni és leszállni.


Forrás: hvg
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol