.

Már megint óraátállításVasárnap óraátállítás, talán az utolsó?


Március 28-án, hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, vagyis vasárnap egy órával kevesebbet alhatunk. Megkezdődik a nyári időszámítás.
 


Rohan az idő, úgy tűnik most tértünk át a téli időszámításra, pedig az egy fél éve volt. Az ember csak kapkodja a fejét. Már nagyon sok helyen megelégelték ezt a bioritmust felborító gyakorlatot, erlelődött a változás.

Az Európai Unióban régóta vitáznak arról, hogy érdemes-e az óraátállítást érvényben tartani vagy sem, az első lépések még 2013-ra nyúlnak vissza. A tavaszi és őszi óraátállítások eltörlésének az előnye éppen az lett volna, hogy egységes rendszer kerül bevezetésre, nem változnak az idősávok sem éven belül, sem éven túl. A végső szavazés a tagállamok kezében hagyta a döntést, hogy melyik – nyári vagy a téli – időszámítást tartják meg véglegesen.

Most pont ez az egységes időmérés szűnhet meg október 21-től. Elvileg az is előfordúlhat, hogy Madridban 13:00 mutat az óra, Budapesten meg még csak delet.. Ennek persze esélye sincs, hiszen így a nap járásával ellentétesen  múlna az idő.

Az Európai Parlament egymás közötti egyeztetésre kérte fel a tagállamokat és a Bizottságot annak érdekében, hogy az egységes piac működését ne forgassa fel az, hogy egyes országok a téli, míg mások a nyári időszámítás mellett döntenek.

Egyenlőre teljes a bizonytalanság az őszi óraátállítés mikéntjében. Ami biztos:

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol