.

Már megint óraátállításKét év múlva már nem kell foglalkozni vele, de az biztos, hogy most vasárnap még át kell állítani az órákat, sőt jövőre is.

Azonban 2021-től már nem kell ezzel „kínlódni”.

2019-ben a téli időszámítás kezdete: október 27. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Rengeteg érv van az óraátállítás megtartása és eltörlése mellett is, ahogyan arról is vita folyik még, hogy a téli vagy a nyári időszámításra álljunk-e majd át.

Az senkinek nem újdonság, hogy az óraátállítás a kezdetekben azért terjedt el, mert energiamegtakarítást akartak elérni vele. Hiszen ha nyáron tovább van világos, akkor később kell felkapcsolni a villanyt, de indok volt az is, hogy például világosban kevesebb bűncselekmény és a közlekedési baleset vagy hogy nőhet a termelékenység, hiszen a szabadtéri munkahelyeken tovább végezhető a munka.

A nyári időszámítás gondolatát már 1784-ben felvetette Benjamin Franklin a „Javaslat a világítás költségének csökkentésére” című anyagában – bár egyesek szerint csak viccelt. Mégis, első egész országra kiterjedő használata a világháborúknak köszönhető: 1916-ban a Német Császárság és az Osztrák-Magyar Monarchia a mesterséges világítás helyettesítésére és ezzel az üzemanyag háborús célokra való megtakarítására vezette be, amit több ország átvett, ám a háború után visszaváltott. Később a második világháborúban ismét háborús erőforrásokkal spórolás miatt vezették be.

Ezután néhány ország bevezette, más nem, így elég szabályozatlan volt a kérdés 1996-ig, amikor az EU egységesítette a nyári időszámítás szabályait (erre egyébként a menetrendek harmonizációja miatt is szükség volt), majd 2001-ben irányelvben rögzítette azokat.

Sok vtát követően az EU 2021-ben megszünteti az egységes szabályozást és a továbbiakban az országokra bízza, hogy a nyári, vagy a téli időszámítást kívánják használni.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china