.

Már megint jön a covid, figyelmeztet a média 
A pandémia lassan két éve alatt egy nap sem hiányzott az újságokból ennek a "halálos" Covid19 vírus fenyegetésnek az ismertetetése.

Akkor nézzük a hivatalos statisztikát


2021. július 15.-ig, a pandémia kihirdetésének kezdetétől 188 726 053 embernen mutattak ki covid19 fertőzást. Becslések szerint ennél lényegesen több fertőzött volr,de a legtöbb országban nem volt annyi kapacitás, hogy mindenkit leteszteljenek. 
Ebből a 188 726 053 igazolt fertőzöttből 4 062 486 fő halálának okaként, függetlenől attól mi volt a valódi ok, a Covid19-et jelölték meg mivel halála idején, vagy azt megelőzően Covid fertőzése is volt.  (https://coronavirus.jhu.edu/map.html
Ha csak a becsült adatok nélküli, tesztel bizonyított számokat nézzük, a halálozás a fertőzöttek  2,1 százalékában fordult elő.(Ha ismernénk a fertőzöttek valós számát, a halálozási ráta jóval 2% alatt lenne.)

MIt tekinthetünk halálos járványnak? Azt amikor a fertőzött nagy valószínúséggel meghal, nem lehet rajta segíteni. Igazi halálos járvány volt a múlt század elején tomboló spanyolnátha a maga 50 millió körüli halottjával,

Spanyolnáthában elhunyt ember elszállítása amerikában.

A fekete himlő, amely a 14. században pusztított. Becslések szerint 75-200 millió ember halálért volt felelős, ami az akkori Európa népességének a felét jelentette. (A halálozási ráta 50% körül alakult)

A kozépkorban pusztított a fekete himlő  járvány. Aki elkapta, azon az imádság sem segített.


A jelenlegi "halálos" járványból 98% felépül.


Az ilyen magas gyógyulási aránnyal bíró pandémia megelőzésére hozott korlátozó intézkedések viszont az egész társadalmat hozták nehéz helyzetbe. A korlátozó intézkedések negatív gazdasági és mentális hatásának károsultjai a lakosság nem kettő, hanem száz százaléka..

Erre lehet mondani: Az operáció sikerült, (megállt a járvány) de a beteg meghalt. (a gazdaság tönkrement.)

Azt szeretnénk hinni, ennél már nincs lejjebb, a járvány lefutott, fellélegezhetünk. De ne lélegezzen fel senki, hiszen bejelentették  jön a negyedik hullám!
Ez az eglsz hasonlít a mesebeli farkast kiáltó juhász esetéhez. Háromszor riasztott,  jön a farkas vigyázzatok, de farkas csorda nem jött. Aztán a negyedszeri riasztását, amikor tényleg jöttek a farkasok már senki nem hitte el.

A társadalmat az utóbbi másfél évben nem farkassal, hanem "halálos" vírussal tartják félelemben. Most éppen azzal, hogy jön a negyedik hullám. Az emberek a 98 százalékos gyógyulási adatokat megismerve egyre kevésbé félnek. Talán ez is oka lehet az oltakozási láz lecsangésének. 


Gíógyulnak a betegek, felszabadulnak a kórházi ágyak. Kell is a hely, hiszen jön anegyedik hullám, sugalja a média


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol