.

Már a második 100 év feletti nagymama gyógyult ki a koronavírusból Spanyolországban100 éve a spanyolnáthát, most a koronavírust győzte le Spanyolország legidősebb embere


Spanyolország legidősebb embere, a 113 éves María Branyas túlélte a koronavírus-fertőzést, miután gyerekként legyőzte a spanyolnáthát is – közölte a La Vanguardia című országos katalán lap.


María Branyas

A 113 éves asszonyt ráadásul kórházba sem kellett szállítani kezelésre – miután áprilisban enyhe tünetekkel jelentkezett nála a fertőzés, csak karanténban maradt a szobájában, ott győzte le a vírust. A gyógyulását a legutóbbi negatív teszteredményei is igazolták.

María Branyas 1907-ben született San Franciscóban, Spanyolországból kivándorolt szülők gyermekeként. Édesapja újságíró volt. A család 1915-ben költözött vissza Katalóniába. A nő 1931-ben ment férjhez, három gyereke közül ketten élnek még, a 86 esztendős María Teresa és a 76 éves Rosa. Tizenegy unokája és tizenhárom dédunokája van. Családjával utoljára március 4-én találkozott, amikor együtt ünnepelték 113. születésnapját.

Az elmúlt években többször is faggatták a hosszú élet titkáról, amelyre a nő általában az válaszolja, hogy nem tett semmi rendkívülit ennek érdekében, és szerinte „ez csak jó egészség kérdése”. Fiatalabbik lánya szerint sosem dohányzott, a hosszú sétákat leszámítva nem is sportolt, és egyetlen csontja sem tört el. Gyengülő látását és hallását leszámítva semmilyen komoly betegségben sem szenved.


María Branyas-t  kérdezik a hosszú élet titkáról

 

Egyes szakértők szerint María Branyas valószínűleg a koronavírus-járvány eddigi legidősebb túlélője a világon.Spanyolország déli részén élő másik nagymama a 106 éves Ana del Vallé is azért vált híressé, mert mindkét világjárványt túlélte


Ana del Vallé unokái körébrn

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol