.

Már 200 napja figyel az X-37BAz amerikai légierő X-37B jelű űrrepülője már kétszáz napja az űrben van.

   

Májusban indították el mostani küldetésére, amiről senki nem tud semmit. Az érdekesség az egészben, hogy az egész világ tudja, hogy ott van az űrrepülő, azt  viszont senki, hogy mit csinál.

Az X-37B jelű jármű egy robot-, illetve távirányítású, többször használatos űrrepülő. Hasznos szállítmányt tud szállítani, ember nincs a fedélzetén.

Annyit tudni még róla, hogy a NASA és a Boeing fejlesztette ki, később szállt be az amerikai légierő. Nem túl nagy, nagyjából ötödakkora, mint a NASA volt űrsiklói.

A gépet az amerikai légierő irányítja. Általában titkos az útja, a keringési pályája, de amatőr csillagászok gyorsan felrajzolják azt. A működéséhez szükséges energiát részben napelemek biztosítják.

A mostani küldetés május 20-án kezdődött, a floridai Cape Canaveralból juttatta a világűrbe egy Atlas 5 típusú hordozórakéta. Azt nem tudni, hogy meddig marad fenn, és azt sem, hogy hol száll le. Annyi biztos, hogy az eddigi küldetések után a kaliforniai Vandenberg légitámaszpontra szálltak le ezek a gépek. – forrás: space.com


Az 5 tonnás gép gép 8,9 m hosszú, 2,9 m magas, szárnyfesztávolsága 4,5 méter. A robotrepülő rakterébe egy kisteherautónyi szállítmány fér el.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china