.

Mallorcához közel gyulladt ki a spanyol komphajó
Spanyolországban egy hónapon belül két hajó vált a tűz martalékává. Az egyik még március közepén a Kanári szigeteken, a másik ma (04.28) délután nem sokkal Mallorca elhagyása után.

 

A hatóságok tájékoztatása szerint a Sorrento nevű hajó Palma kikötőjéből tartott Valencia felé, mikor tűz ütött ki a fedélzeten. Az utasok és a személyzet tagjai a mentőcsónakok segítségével még időben el tudták hagyni a kompot, amelyet sűrű, sötét füst borított be.
Képtalálat a következőre: „Sorrento mallorca incendio”A leadott vészjelzésre két, a közelben haladó utasszállító hajó is a bajbajutottak segítségére sietett, az embereket felvették a csónakokból és visszavitték őket Palma kikötőjébe a tengeri mentőegységek közreműködésével.

Itt még csak a füst szivárog a garázstérből

Egy 28 éves olasz férfi enyhe füstmérgezést szenvedett, őt helikopterrel kórházba szállították, de rajta kívül senkinek nem esett baja.
Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, amely a hajó belsejében, a fedett garázs területén keletkezett. Mivel a lángokat nem sikerült megfékezni, fennáll a veszélye, hogy a komp elsüllyed.

A hajótársaság internetes oldalának adatai szerint a Sorrento nevű komp 954 utas és 150 gépjármű szállítására alkalmas. Azt még nem közölték, hogy hány autó volt a garázstérben.


A hajó útja a tűz előtt
Forrás: MTI

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol