.

Malagán megkezdték munkájukat a strandőrökNyár közepét idéző melegben kezdték első munkanapjukat a strandőrök


Láthatóvá vált a két hete bejelentett strandőrség. Gyors toborozást és kiképzést követően Malaga tengerpartján kezdték meg munkájukat. Feladatuk: figyelni, hogy strandolók betartják e egymás közt a járványügyi intézkedésekben elő 2 méteres biztonsági távolságot.
Konnyű felismerni őket, mivel fehér pólót, kék rövidnadrágot viselnek az andalúziai kormány logójával. Egyenruhájukhoz  fehér sapka és narancssárga hátizsák is tartozik.

Az első munkanapon nem akadt sok dolguk, csupán két csoportot kellett figyelmeztetni a szociális távolság betartására. A strandőrők nem büntetnek, de ha problémás esettel találkoznak értesíteniük kell a rendőrséget. A nap végén jelentést kell tenniük a napi eseményekről, vagy eseménytelenségről.

A strandőrséget azért szervezték, hogy jelenlétükkel megakadályozzák a COVID19 járvány újboli fellángolását és a strandolók biztonságban érezhessék magukat.
Javier Ortiz a háromfős csoport vezetője a járvány kitörésekor vesztette el munkáját. Egy kissebb cég számitógépes rendszerének rendszergazdája volt. Strandőrként 1900 eurót keres, amivel meg van elégedve. Reméli, hogy a szezon végén újból lehetősége nyílik valamelyik cégnél informatikusként elhelyezkedni.

Malagahoy

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol