.

Malagai cipőpucoló ajándéka Rio de Janeironak
Jótékonykodó malagai cipőpucoló

 
Mások meggazdagodnak abból, hogy résen vannak, és időben lefoglalnak olyan internetes címeket vagy felhasználói neveket a közösségi oldalakon, amiket aztán szép pénzekért el tudnak adni. Egy spanyol utcai cipőpucoló azonban ingyen odaajándékozza a birtokában lévőket.
 

Javier Castaño munka közben
 

Javier Castaño Malagában suvickolja a járókelők lábbelijét. Korábban tervezőgrafikusként dolgozott, és a Twitter-korszak kezdetén számos felhasználói nevet lefoglalt. Ám ahelyett, hogy a kurrens Twitter-címekből sok pénzt csinálna, ő odaajándékozza őket az érintett városoknak vagy országoknak. Legutóbb például a brazil Rio de Janeiro profitált Javier nagylelkűségéből, hiszen megkapta tőle a @riodejaneiro regisztrációt, amit a 2016-os olimpia idején fontos kommunikációs csatornaként akar használni a város.

Javier Castano poses in Malaga. Having given away the Twitter name @riodejaneiro to Rio de Janeiro city hall he now wants to do the same with the handle @japan.– Én csak egy szegény cipőpucoló vagyok, de megvan az a kiváltságom, hogy megajándékozzak nyolcmillió rióit – mondja az 50 esztendős férfi, aki azután küldte el a fiókhoz a jelszót, hogy az önkormányzat annak rendje és módja szerint „beazonosította” magát nála. A brazil metropolisz pedig hálás neki, hogy használhatja a saját nevét a közösségi hálón.

Castaño még 2007-ben foglalt le jó kis Twitter-címeket, amikor a közösségi hírcsatorna még gyerekcipőben járt. Már odaajándékozta a @canada és a @madrid regisztrációt is a jogos gazdájuknak, de még nála van a @japan – írja a Bild


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol