.

Malagában február 20-tól kezdik a vezető nélküli autóbusz forgalmi tesztjétMalaga az első olyan európai város, ahol elindul a nagy méretű önvezető elektromos busz forgalomba helyezésének  teszteléseAz első övezető busz szombattól kezdi meg a tesztelét a kikotő és a belváros között. 
 
A városvezetés elképzelése szerint, a 12 méter hosszú, 60 személyes elektromos autóbusz. a beérkező turista hajók utasait szálíthatná a kikötőből a történelmi belvárosba. Ezzel a kívánják kiváltani az egyéb szállítókat, vagy a hosszú gyaloglást a kikötőben.
 
Aki kiváncsi hogy néz ki és hogyan működika busz, az szombattól előjegyezheti szándékát  az EMT weboldalán, vagy a kikötői sétány melletti parkban  felállított sátorban.  Az ingyenes próbajáratok  keddtől szombatig 10: 00-14: 00 között  vehetőkigénybe. 
Egyenlőre a biztonság kedvéért, no meg azért, mert a jogszabályok jelenleg nem engedik a teljesen önvezető járművek közlekedését, egy sofőrnek ott kel ülnie  a  vezető ülésben, hogy szükség esetén át tudja venni az irányítást.

A busz szerdai bemutatóján Francisco de la Torre polgármester ecsetelte Malaga közlekedésének fejlesztési terveit, amire
9 millió eurót különítettek el..- írja a diariosur.es

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol