.

Májusi féria Fuengirolán 

A féria szó Spanyolországban azt a fajta ünnepet jelenti, ami Magyarországon a búcsú.


A féria egyik szabadtéri színpada
 
Fuengirola a spanyolországi Costa del Sol egyik kedvelt tengerparti városa, ahol a kikapcsolódásra, strandolásra, vagy szórakozásra vágyók kora tavasztól késő őszig szinte megduplázzák a város lakosságát. Ezen az alap telítettségenn kívül vannak ünnepek, amikor nem csak a turisták, hanem a környező falvak spanyol lakossága is elmulaszthatatlannak tartja megjelenését.

Az egyik ilyen elmulaszthatatlan alkalom a május eleji nemzetközi féria, amiben összemosódik a majális, a búcsú és vidámpark hangulata.
A nemzetköziség itt leginkább a nemzetek konyháját jelenti. A tér közepén vezető úton hömpolygő tömeg kedve szerint válogathat a nemzetek háza elé kipakolt,  és az adott országra  jellemző specialitásokból. 
Öt napon keresztül özönlenek az emberek a fériára
Nemzetek háza
Nemzetek étele

A házakban dübörög a zene, a sült húsok illata, a szabad tűz füstje, a színpadon fellépő táncegyüttes dobogása az árujukat hangosan kínáló árusok látványa különleges hangulatot ad a fériának.
Azért itt nem csak a felnőtteknek van szórakozási lehetőség. A gyermekek részére egész vidámparknyi játkot állítottak fel. Óriáskerék, hajóhinta, dodgem, körhinta, kisvasút, ugráló, és még sok más, ami a gyermekek számára csábító lehetőség.
 

A hójóhinta nem kisgyerekeknek valóÉs akinek még mindez nem elég, az felülhet az épp arra járó tevékre.

Hát ebből áll a májusi féria fuengirolán
 
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/eJulZbP6D2A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

P.R.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol