.

Magyar vitorlázó lány sikere Palma de Mallorcán
Érdi Mária nagy reménysége a magyar vitorlázó sportnak. Mindössze 16 éves, de korosztályában már világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes a Byte CII hajóosztályban.

Március végén pályafutása első felnőtt világkupa-versenyén vett részt a spanyolországi Palma de Mallorcán, ahol a Laser Radial olimpiai hajóosztályban bekerült az aranycsoportba. Ezen a több napos versenyen egy futamgyőzelmet is aratott, amit hatalmas sikernek könyvel el, hiszen itt idősebb és tapasztaltabb versenyzőkkel kellett összemérnie tudását.

"Tihanyba jártam általános iskolába. Az iskola keretein belül, szakkörben ismerkedtem meg a vitorlázással. Versenyszerűen csak sokkal később, 2012-ben kezdtem vitorlázni, akkor már Balatonfüreden" - mesél a kezdetekről.

A balatonfüredi lány saját bevallása szerint nagyon szeret a Balatonon vitorlázni, de edzései nagy részét külföldön végzi, idén télen főleg Spanyolországban.
Érdi Mária 2013 augusztusában az Egyesült Államokban, Newport-ban nyerte meg a világbajnokságot. Ezzel kvalifikációt szerzett az ifjúsági olimpiára, ahol pontszerző helyen szeretne végezni.-irja a totalsport.
 


Érdi Mária, Palma de Mallorca
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol