.

Magyar turisták külföldön. 

A Facebookon olvasható ez az elgondolkodtató bejegyzés.

                                                                 Idézve:

"Tegnap utaztam Madridból El Escolarba busszal, felszállt két magyar nő, gyanitom turisták voltak mert úgy viselkedtek Már a felszállásnál is inkább hallagttam amikor lebüdösbunkózta sűrü bazmegekkel a sofört mert teljesárú jegyet kellett vennie és nem fogadta el a magyar diákigazolványt. Aztán Escolarban leesett a csomagom a kalaptartóról a földre senki nem szólt csak megijedtek, mire a "kedves" magyar magyar hölgy megszólalt : "Remélem összetört." Nem válaszoltam semmit, mert semmi kedvem vitázni és acsarkodni, csak furcsa amikor ilyen mélyröl jövö rosszindulattal találkozok.
Jó párszor segitettem már magyar turistáknak útbaigazitással információval vagy csak forditással, de amikor így beszélnek csak mert a másik nem érti, mindig elfelejtek segiteni. Ha véletlen magára ismerne az aki tegnap a 10:30-kor induló buszon 11-es kapu, Moncloa, Madrid ennyire bunkó volt csak annyit üzenek neki, hogy nem tört el semmi a csomagban bármennyire is ez volt az óhaja.
"

Az ominózus buszmegálló
 

A magyarok viselkedése a buszon, sok olvasóban érintett meg érzelmeket. Egymás után érkeztek a hozzászólások a bejegyzéshez. Voltak felháborodottak, voltak visszafogotabbak, de mindenkiből kiváltott  valamilyen hatást ez a téma.

Ennek miértjén érdemes elgondolkodni.
Mi magyarok a legkülönbözőbb okokból vagyunk itt Spanyorországban. Vannak akik jobb megélhetésért, vannak akik kalandvágyból, sőt olyanok is vannak, akik vagyonuk egy részét itteni ingatlanokba fektették és itt élvezik ennek előnyeit.

A hozzászólások mögött, mindenütt olyan életszemlélet, élettapasztalat áll, ami híven tükrözi a hozzászóló személyiségét. Mégis úgy tűnik, a sokféle személyiség mélyén ugyan az érezhető. A magyar közösséghez tartozás. Aki haragosan, elitélően nyilatkozott, annak az fájt a történetben, hogy honfitársai viselkedtek felháborítóan. Ha mondjuk egy ismeretlen nemzet két diákja követi el ugyanezt, vállrándítással elintézi a dolgot. Később nem is emlékszik rá, mert nem fontos. Akik higgadtabb, mérsékeltebb hangnemet ütöttek meg, azoknál inkább az elfogadóbb életszemlélet érezhető. A hozzászólások egy dologban vérmérséklettől függetlenül megegyeztek: Elítélendőnek tartják az ilyen viselkedést.

A huzamosabb ideje itt élő magyaroknak, függetlenűl annak okától miért jöttek el Magyarországról, kialakul egy védőburok a magyar identitás körül.

Ez a burok sérült meg ezen a buszon.

 


 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol