.

Magyar kötődésű ínyenc ház MarbellánTavaly nyáron nyílt, de most lett igazán ismert és elismert Marbellán az Ambrosia Mercado Gourmet, ami szó szerinti fordításban Ambrozia Ínyenc Piac-ot jelentAmbrosia Mercado Gourmet a mini ínyenc központ
 

Az ambrózia avagy ambroszia (görögül: ἀμβροσία, jelentése szószerint annyit tesz „halhatatlanoké”) a görög mitológiában az olümposzi istenek eledele vagy itala; halhatatlanságot és örök ifjúságot biztosít nekik.

Wikipedia

Marbella Spanyolország egyik legfelkapotabb üdülőhelye. A város zsófolásig tele éttermekkel, exkluzív boltokkal, hangulatos kis bárokkal. Ebben a környezetben nehéz újat kitalálni, de egy magyar vállalkozónak, Gábornak mégis sikerült.
Egy helyen lehet megtalálni a kellemes kávézót, sörözőt, inyenc falatokat és tálakat kínáló egyedi elárusító pultokat, és esténként az emeleten énekesek, előadó művészek, zenekarok, táncosok adnak különleges hangulatot az aszaloknál ülő vendégeknek.

Gábor egy lepusztult ipari csarnok teljes átalakításával kezdte megvalósítani álmát. Az üres hodály lehangoló látványt nyújtott, de a lelkesedés és a belső építészekkel folytatott egyeztetések meghozták eredményüket. Magas színvonalú komplexum jött létre, amit mára megkedveltek Marbella lakói és nyaralói.


Az esti fények mindig telt házat vonzanak
 
A közel egy éves működés működés alatt szerzett népszerűségre és a vezetés magyar kötődésére felfigyelve a Malagai magyar kunzul és Magyarország Madridi Nagykövetségének szervezésében május 6 -8 között magyar napokat rendeznek az Ambrosia Mercado Gourmetben

A megnyitóra Győri Enikő magyar nagykövet, és a malagai tiszteletbeli magyar konzul Patricio Baeza Herrazti is ellátogatott,
 


"A nívós konyhaművészetünket hívjuk segítségül ahhoz, hogy a magyar gasztronómia újjászületésekor a két közösség közelebb kerülhessen egymáshoz" - fogalmazott Győri Enikő.


Magyaroszág ízvilágát bemutató kínálatban egyebek mellett mangalicasült, gulyásleves, villányi és tokaji borok, valamint kürtőskalács szerepel.
 

A kürtös kalácsot rögtön a bejáratnál kóstolhatták az érdeklődők

(Azért a spanyol konyhaművászetnek is meg vannak a jellegzetes ízei, talán egyszer spanyol konyhaművészeti napokra is sor kerül Magyarországon.)

A megnyitó után a nagykövet asszony és a tiszteletbeli malagai magyar konzul meglátogatták Müller Imre ötvös és festőművész kiállítását a közeli Nueva Andaluciában.


Patricio Baeza Herraz,   Győri Enikő,    Müller Imre

A kiállítás csupán ízelítőt adott Müller Imre alkotásaiból, melyet a látogatók elismerően dícsérték. Imre pedig pont azt hiányolta, hogy nem kapott egy kritikus észrevételt sem, és senkivel sem tudta megbeszélni festményei koncepcióját. (Miközben ezen elmélkedett, addig az összes pezsgő elfogyott, ami után már nem is várhatott műértő hozzászólást.)
 

- Imre, mit vársz ettől a kiállítástól?
- Tulajdonépen semmit. Csupán szerettem volna megmutatni alkotásaim töredékét az embereknek.


Azért ennél ennél többet ért el, hiszen a közeli művészeti galéria tulajdonosa felfigyelt képeire.

A két rendezvényt egyvalami köti össze: Gábor és Imre régi barátsága, ami még Magyarországon kötődött és Spanyolországban folytatódott.  A nagykövet asszony látogatása elismerést jelent a magyar összetartás ápolásának, a magyar művészet és vállalkozó kedv sikerének ebben a magyar gyökereitől távoli spanyol környezetben.

P.R.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol