.

Magányos vitorlázó mumifikálódott holtestét találták meg hajója térképasztalánálKét fülöp-szigeteki halász a parttól 40 mérföldre egy oldalára egy oldalára fordult vitorlást látott sodródni a vízen. A hajót néma csend vette körül, és sem a rádió hívásra, sem  halászok kiáltozására nem érkezett válasz.

 

A hajó kabinjába lépve megborsódzott a hátuk a látványtól. A hajótest nagy része víz alatt volt, de a vízmentes részén egy mumifikálódott holttest borult a térképasztalra, teste jobb aldalán pedig ott lógott a rádió mikrofonja. A kabinban nagy volt a rendetlenség, fotóalbumokat, ruhákat és konzervet találtak szétszórva. Az árboc valószínűleg egy vihar következtében tört el az irányítás nélkül maradt hajónál.
 
"A beálló hullamerevség megakadályozta, hogy a test a földre essen, a magas hőmérséklet és a szél pedig gyorsan kiszárította. A nyílt tengeren kevés féreg van, ami kikezdené, így akár évekig is ilyen állapotban maradhatott"  – magyarázta dr. Mark Benecke kölni kriminálpszichológus-orvos szakértő, a mumifikálódást.

A helyszínre érkező rendőrség idegenkezüségre utaló nyomot nem talált, a magányosan hajózó férfi minden valószínűség szerint elaludt, és álmában érte a halál. A hajóban megtatálták iratatit, így személyazonosságára hamar fény derült: Manfred Fritz Bajorat (†59), aki tapasztalt vitorlázó volt és a hajót még feleségével vásárolta.


A felborult, részben víz alatt lévő hajótestet víztelenítés és egyenesbe állítás után vontatják a kikötőbe.
 
– "Manfred tapasztalt tengerimedve volt. Szerintem már akkor meghalt, mielőtt a vihar megtépázta hajóját "– elmélkedett A. Dieter, egy másik vitorlázó, aki 2009-ben találkozott utoljára Manfreddal.

Bajorat halála még mindig rejtély, boncolással sem tudták megállapítani az okát, mint ahogy azt sem, hogy pontosan mikor hunyhatott el. A feleségének írt szerelmes üzenet az utolsó életjel róla, amit egy tengerészek által használt internetes fórumon, a kaktusguenther.de portálon hagyott 2010-ben. Mivel az üzenet egyértelműen a halott asszonynak szól, ezért biztos, hogy a hajós 2010-ben még életben volt.
 

„Harminc évig jártunk együtt ugyanazon az úton. De végül a démonok erősebbek voltak, mint az élni akarás. Elmentél. Kívánom, hogy lelked békére leljen. A te Manfredod” – írta Bajorat üzenetében.
 

Claudia, a rákban meghalt feleség

A levél és a kísértethajóban talált rendetlenség arra utal, hogy felesége, Claudia távozása, majd halála után Bajorat depresszióba esett. Bár a hajós húsz éve járta a világ tengereit, csak nagy ritkán kötött ki, felesége mindig mellette volt a kalandokban.  Ám 2008-ban valami történt, az asszony elhagyta Bajoratot, majd két évre rá meghalt. A hajósnak nem maradt más, mint az óceánok magányossága és a számtalan fénykép, amelyeket a hatóságok a hajó fedélzetén találtak. A fotókon egy szeretetteljes élet emlékei, Manfred és Claudia, lányuk Nina, még kisbaba korában, baráti összejövetelek, kirándulások Párizsban és a világ különböző pontjain.

"Az eset elég különös, ezért a halál körülményeinek vizsgálatakor semilyen lehetőséget nem szabad kizárni." - mondta a manilai rendőrség szóvivőnője, Goldie Lou Siega.


Amikor még minden rendben volt

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china