.

Magányos templom TibetbenEgy kis domb tetején, a nyugodt Jamdok-tóba nyúló földrészleten található a Rutok Templom, egy magányos szerzetes otthona, aki napjait szútrák kántálásával és meditációval tölti.


A Rutok Templomot, ami tibeti nyelven a "hegy kövét" jelenti, gyakran Tibet legmagányosabb templomának nevezik.


Az 1387-ben épült templom több mint 600 éves múltra tekint vissza, és az ország egyik rejtett gyöngyszemének számít, mivel kevés turista vállalkozik meglátogatni. Ez azért van, mert a semmi közepén található, egy vékony földsávon, amely Tibet három szent tava egyikébe, a Jamdokba nyúlik.

Az a néhány ember, aki meglátogatta, történeteket mesél arról a békéről és nyugalomról, amiről a legtöbben csak álmodunk, és arról a szürreális élményről, hogy a magányos szikladomb tetején milyen csodálatos rálátás nyílik a természeti tájra.
 

A templom nevét, a "hegy kövét" egy itt található évszázados kő ereklye ihlette, amely állítólag minden betegség gyógyítására képes.

A Rutok Templom tetején állva állítólag láthatók a tibeti antilopok, amelyek szabadon futnak, és indiai ludak úsznak a vízben, és az éjszaka beköszöntével a csillagokkal teli ég visszatükröződik a tavon, akár egy tündérországban.

De talán a legcsodálatosabb tény a Rutok Templomban az, hogy csupán egyetlen lakója van. Ahwang Pincuo a neve, és napjainak nagy részét azzal tölti, hogy a tóból vizet hord a templomba, szútrákat kántál és meditál.
 

Ahwang a legutóbbi a magányos szerzetesek hosszú sorában, akik az évszázadok során a Rutok Templomra vigyáztak, és amikor meghal, helyét valaki más fogja elfoglalni. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy nem őrül meg az ember egy ilyen távoli és magányos helyen, de ebben az esetben a válasz maga a hite ereje.

Nem lehet tagadni ennek a tibeti csodának a természeti szépségét, de távoli elhelyezkedése miatt nem érkezik ide annyi látogató, mint más, könnyebben elérhető látványosságokhoz. (1)
 
 
<iframe width="714" height="402" src="https://www.youtube.com/embed/0r5-0Dfl0hQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Forrás: ujvilágtudat
https://www.odditycentral.com/travel/
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china