.

Madridban bukott le a diplomatának álcázott bolgár autótolvajVéletlenül bukott le egy bűnbandának dolgozó  madridi autótolvaj

 

Elfogták Madridban azt a bolgár autótolvajt, aki hamis lengyel diplomata rendszámot használva csempészte ki a luxuskocsikat Spanyolországból. Csúcstechnológiát használva átlagban 20 másodperc alatt törte fel az elektronikus ajtózárakat – írja az autopista.es spanyol autós szakportál.

Alig két hónapja érkezett Spanyolországba, máris hírhedtté vált módszereiről az a 35 éves bolgár autótolvaj, aki a madridi lengyel nagykövetség hamisított rendszámát használta portyáihoz. Ahhoz képest, hogy nem beszél spanyolul, meglehetősen jól feltalálta magát: a főváros utcáin cirkálva választotta ki azokat a luxuskocsikat, amelyeket csúcstechnológiával, alig 20 másodperc alatt nyitott ki és vitt el.

Az ellopott kocsikat egy hétig „pihentette”, hogy kiderüljön, nincs-e benne GPS alapú helyzet-meghatározó. Csak ezután állt neki a megbízók által kért módosításoknak: rendszámcserének, motorszám átütésnek, hamis kísérő papírok legyártásának

.

A tolvaj egy kelet-európai csempészbandának dolgozott, és autónként 2 ezer eurót kapott. Letartóztatásakor a rendőrök megtalálták nála azt a több ezer euró értékű informatikai eszközt, amelynek segítségével hatástalanította az autók elektronikai biztonsági berendezéseit.

Lebukását nem a következetes rendőri munka, hanem egy véletlen okozta. A rendőrök egy idézést vittek ki abba a házba, ahol lakott. Feltűnt nekik a külvárosi bérház előtt parkoló diplomáciai rendszámú autó. Amikor rákérdeztek, a lengyel nagykövetség arról tájékoztatta őket, hogy a valós rendszámú követségi kocsi már hónapokkal ezelőtt végleg elhagyta Spanyolországot – írja az autopista.es spanyol autós szakportál.


autoszektor
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol